Rusya: Lavrov, Çavuşoğlu ile görüşmeyecek

Rusya: Lavrov, Çavuşoğlu ile görüşmeyecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından iki bakanın önümüzdeki günlerde bir araya geleceği açıklanmıştı. Rusya, Lavrov'un görüşmeyi kabul etmediğini açıkladı.

Rusya, "uçak krizi"nin başından beri çelişkili açıklamalara devam ediyor. Rus yetkililer, son olarak iki ülkenin Dışişleri Bakanları arasında yapılan telefon görüşmesinden sonra bakanların bir araya geleceği açıklamasını yalanladı. İşin tuhaf yanı, telefon görüşmesi haberi de Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'un "iki ülke arasında üst düzeyde görüşme gerçekleşmediği" açıklamasından sonra gelmişti.

Dışişleri "Görüşme olacak" dedi, Rusya jet hızıyla yalanladı

Çavuşoğlu ve Lavrov arasında yapılan telefon görüşmesinden sonra Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada iki bakanın önümüzdeki günlerde bir araya geleceği şu ifadelerle bildirilmişti:

Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu bugün (25 Kasım) Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi yapmıştır.

Görüşmede Sayın Bakan, Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen RF savaş uçağı hadisesine ilişkin Rus muhatabına bilgi vermiştir. Görüşmede, konuya ilişkin detayların diplomatik ve askeri kanallardan paylaşılması hususunda mutabakata varılmıştır. Her iki bakanın önümüzdeki günlerde biraraya gelmesi de kararlaştırılmıştır.

Bu açıklama ise Rusya tarafından jet hızıyla yalanlandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü MAriya Zaharova, Lavrov'un Çavuşoğlu ile görüşmeyi kabul etmediğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN