Putin: Bir daha uçağımız düşürülürse karşılık vereceğiz

Putin: Bir daha uçağımız düşürülürse karşılık vereceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bir daha uçağımız düşürülürse tepki vereceğiz" dedi. Putin ayrıca vatandaşlarına Türkiye'ye gitmeme çağrısında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin bir daha Rus uçağı düşürmesi durumunda tepki vereceklerini söyledi.

Putin, "Dün olanlardan sonra benzer olayların yaşanması ihtimalini gözardı edemeyiz. Bir kez daha böyle bir şeyin yaşanmaması için her seçenek masada" diye konuştu. Rus Devlet Başkanı, sözlerine "Bu meseleyi çok ciddi olarak ele alacağız ve güvende olduğumuzdan emin olmak için hiçbir şeyden çekinmeyeceğiz" diye devam etti.

Türkiye'ye gitmeyin

Ayrıca vatandaşlarına Türkiye'ye gitmeme çağrısında bulunan Putin, "Rusya, vatandaşlarını Türkiye'deki tehlikeler konusunda uyarmakla doğru olanı yapıyor" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Lavrov, bugün gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye ziyaretinin iptal edildiğini bildirdikten sonra yaptığı açıklamada Türkiye'deki terör tehdidinin Mısır'dakiyle aynı seviyede olduğunu iddia etmiş ve Ruslara Türkiye'ye gelmeme çağrısında bulunmuştu.

Türkiye ile üst düzeyde temas kurulmadı

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, düşürülen Su-24 Rus uçağından sonra Türkiye ile Rusya arasında üst düzeyde bir temas kurulmadığını söyledi.

Peskov, gazetecilerin Türkiye ile Rusya arasında bir diyalog olup olmadığını sormaları üzerine, “Henüz üst düzeyde bir kontak kurulmadı” dedi.

Rus uçağı böyle düşürülmüştü:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN