Lavrov, Türkiye ziyaretini iptal etti

Lavrov, Türkiye ziyaretini iptal etti

Türk savaş uçaklarının Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Ankara ziyareti bilmeceye dönüşmüştü. Düğümü, Lavrov'un "gelmiyorum" açıklaması çözdü. Lavrov, vatandaşlarına da, "Türkiye'ye gitmeyin' çağrısında bulundu.

Türk jetlerinin Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Ankara'ya gelip gelmeyeceği tartışılıyordu.  Lavrov'un önce ziyaretini iptal etmeyeceği duyuruldu. Ancak son karar, iptal yönünde oldu. Lavrov'un 25 Kasım'da yapmayı planladığı Türkiye ziyareti iptal edildi.

Rus yetkililer iptal kararından haberleri olmadığını, ziyaretin planlandığı gibi gerçekleşeceğini söyledi. Son olarak Lavrov, Kahire ziyareti sırasında yaptığı açıklama ile ziyareti iptal ettiğini duyurdu. Vatandaşlarına da Türkiye'ye gitmeme çağrısında bulunan Lavrov, "Türkiye'deki terör tehdidi Mısır'dakinden az değil" dedi.

Öte yandan Rus haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre Rusya Meclisi Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov da yaptığı açıklamada Türkiye’nin Rus vatandaşları için tehlikeli bir ülke haline gelmeye başladığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN