Diyarbakır Sur ilçesi Hani yolu üzerindeki Sarıkamış'ta şiddetli patlama - Son dakika patlama haber

Diyarbakır Sur ilçesi Hani yolu üzerindeki Sarıkamış'ta şiddetli patlama - Son dakika patlama haber

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin kırsal kesiminde bulunun Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda ilk bilgilere PKK'lıların bir araca bomba düzeneği hazırladığı sırada meydana gelen patlamada 4 kişi ölürken, yaralananlar da oldu. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ne bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda bugün saat 22.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama Diyarbakır kent merkezinden de hissedilirken, bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri ile ambulanslar sevk edildi. İlk bilgilere göre 4 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada yaralananlar da oldu. Olayın haber verilmesi üzerine mezraya sevk edilen ambulanslar yaralıları Diyarbakır'daki hastanelere götürdü.

Olay yerinde güvenlik güçlerinin yaptığı ilk incelemede patlamanın bir kamyonette meydana geldiğini belirlendi. Yetkililer, patlamanın terör örgütü üyeleri tarafından güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlenecek araca patlayıcının yerleştirilmesi sırasında meydana geldiğini belirtti. Olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatılırken, bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi. 

16-05/13/1-1463087877.jpg

Bu arada mezra meydanına çekilen kamyonette meydana gelen patlama sırasında çevrede bulunan bulunan vatandaşlar da yaralandı. Patlamada geniş çaplı bir çukur oluşurken, köydeki birçok evde hasar meydana geldi.

KÖYLÜLERDEN SİLAHLI KAVGA İDDİASI

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin kırsal kesiminde bulunun Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda infilak eden araçta, iddiaya göre araca bomba yükleyen 4 PKK'lı patlamada öldü. Şiddetli patlamada köyde yaşayan insanlar da yaralanırken, olay yerinde büyük bir çukur oluştu.

16-05/12/1-1463082993.jpg

Köylüler, patlamanın yaşandığı Dürümlü Köyü'nden önce aracın Herbasan Köyü'nden geçtiğini belirterek, "Bu araç o köye geldiğinde köylüler araçtakilerle tartışmışlar. Araçtakiler ile o köylüler arasında çıkan tartışma silahların kullanıldığı kavgaya dönüşmüş. O araçtakiler kaçarak geldiği bizim köyde patladı" dedi.

KAYIP KÖYLÜLER VAR

Bu arada köylüler, patlamanın ardından ulaşamadıkları yakınları bulunduklarını belirterek, yakınlarının bulunmasını istedi. Köyde AFAD ve itfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

AL JAZEERA: 5 SİVİL, 4 PKK'LI ÖLDÜ

Al Jazeera'ye konuşan köydeki görgü tanıkları olayı şöyle aktardı:

Bomba yüklü bir kamyon, Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Tanış Köyü'ne girdi. Kamyon içerisindeki silahlı kişileri gören Tevfik Yaman isimli köy sakini, şüphelenerek araca yaklaştı. Kamyondan kaleşnikoflar ile Tevfik Yaman'a ateş açıldı. Ardından saldırganlar bomba yüklü kamyon ile köyü terk etti. Tevfik Yaman ve 4 köylü daha iki araçla araçla kamyoneti takip etmeye başladı. Bomba yüklü kamyonet Sarıkamış Mahallesi, Dürümlü Mezrası yakınlarında bilinmeyen bir nedenle infilak etti. Kamyonetin peşindeki 5 köylü hayatını kaybetti.  Kamyondaki 4 PKK'lı da öldü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN