Paris'te Erdoğan - Obama görüşmesi

Paris'te Erdoğan - Obama görüşmesi

İklim Zirvesi için Paris'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşme başladı. İki lider, görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına çıkacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen BM İklim Zirvesi'nin ikinci gününde OECD Daimi Temsilciliği'nde bir araya geldi.

Yarım saat civarında sürmesi beklenen görüşmede Suriye krizi ve Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesi konularının ele alınması bekleniyor. Görüşmeden sonra iki lider basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

Bir ay içinde üçüncü görüşme

İki lider, son bir ay içinde üçüncü kez görüşme gerçekleştirmiş oldu. Erdoğan ve Obama, Kasım ayında Antalya'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'nde bir araya gelmiş, daha sonra Rus uçağının düşürülmesinin ardından bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Obama dün Putin ile görüşmüştü

Obama, dün Paris'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmişti. Görüşmede ABD Başkanı Putin'e düşürülen uçakta hayatını kaybeden pilot için üzüntülerini iletmiş, ayrıca Suriye ve Ukrayna'daki krizler ele alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN