Bombalı saldırıda ölen sevdiği Derya Yıldırım'ın mezarını ziyaret edip doğum günü hediyesi bıraktı

Bombalı saldırıda ölen sevdiği Derya Yıldırım'ın mezarını ziyaret edip doğum günü hediyesi bıraktı

Diyarbakır'da PKK'nın bombalı saldırısında yaşamını yitiren 5 kişiden biri olan 23 yaşındaki Derya Yıldırım'ın evlilik hazırlığı yaptığı Hanifi Çalışkan mezarına doğum günü nedeniyle hediyeler bırakıp dua etti.

Diyarbakır'ın tarihi On Gözlü Köprü girişinde PKK'nın bombalı araçla düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 5 kişiden biri olan 23 yaşındaki Derya Yıldırım'ın evlilik hazırlığı yaptığı Hanifi Çalışkan, askerden izinli gelerek mezarını ziyaret etti. Derya Çalışkan'ın mezarına doğum günü nedeniyle çeşitli hediyeler bırakıp dua etti. Derya Yıldırım'ın en büyük hayalinin pilot olmak olduğunu belirten Hanifi Çalışkan, hediye olarak aldığı maket uçağı da mezarına bıraktı.

AYNI AİLEEDEN 5 KİŞİ ÖLDÜ

Merkez Sur İlçesinin On Gözlü Köprü girişinde geçen Çarşamba günü PKK tarafından bombalı araçla Çevik Kuvvet servis aracına yönelik düzenlenen saldırıda Behiye Yıldırım (52) kızları Derya Yıldırım (23), Demet Yıldırım Aydın (31) ve Demet Yıldırım Aydın'ın çocukları Oğuz Kaan(8) ve Ceylinaz Aydın (3) yaşamını yitirdi.

Annesi Behiye ile birlikte Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Ortayazı köyünde toprağa verilen Derya Yıldırım'ın sevdiği halası oğlu Hanifi Çalışkan ile evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi. 

İZİN ALDI ÖLÜM HABERİ GELDİ

İzmir'in Foça ilçesinde vatani görevini yapan Hanifi Çalışkan, sevdiği Derya Yıldırım'ın doğum gününe yetişmek ve aldığı hediyerlerle sürpriz yapmak için birliğinden izin alarak Diyarbakır'ın Ergani ilçesine geldiği gün ölüm haberini aldı. Dün doğum günü olan Derya Yıldırım'ın mezarına giden Hanifi Yıldırım, sevgilisine aldığı doğum günü hediyelerini mezarına bırakarak göz yaşı döktü. Mezarına bıraktığı hediyeler arasında aşkı, umudu ve umutsuzluğu anlatan Sara Jio'nun Böğürtlen Kışı adlı kitabının da olduğu görüldü.

EN BÜYÜK HAYALİ PİLOT OLMAKTI

DHA'nın haberine göre askerden sonra evleneceği Derya Yıldırım'ın saldırıda yaşamını yitirmesine adeta kahrolan Hanifi Çalışkan, "8 aydır askerdim. 1 hafta öncesinden Derya'nın doğum günü için çeşitli hediyeler aldım. Ona sürpriz yapacaktım. Doğum gününe yetişmek için izin aldım. İzne çıkacağım gün Derya'nın ölüm haberini aldım. Ona aldığım doğum günü hediyelerini mezarına getirerek ona göstermek istedim. Derya'nın en büylük isteği pilot olmaktı. Bu nedenle ona aldığım maket uçağıda mezarına görmesi için bıraktım. Eğer ölmemiş olsaydı ben bu doğum günü hediyelerini ayın 12'sinde ona verecektim" dedi. 





Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN