Hadi 28 Eylül ipucu: Vikingler hangi bölgede yaşıyor? Hadi 12.30 sorusunun cevabı

Hadi 28 Eylül ipucu: Vikingler hangi bölgede yaşıyor? Hadi 12.30 sorusunun cevabı

Hadi 28 Eylül ipucu sorusu belli oldu. Hadi ekibi ipucu sorusu olarak 'Vikingler hangi bölgede yaşıyor?' diye sordu. Hadi 12.30 sorusunun cevabı ve Vikinglerin hangi bölgede yaşadığına dair detaylar yazımızda...

Hadi soru ekibi 28 Eylül ipucu sorusunu açıkladı. Bu günün Hadi ipusu sorusu Vikingler hangi bölgede yaşıyor? Hadi 12.30 sorusunun cevabı ve Vikingler hakkındaki ayrıntıları Hadi yarışmacıları için derledik. İşte 28 Eylül cuma Hadi ipucu sorusu ve detaylar...

HADİ İPUCU SORUSU: VİKİNGLER HANGİ BÖLGELERDE YAŞIYOR? 

Hadi ekibinden 28 eylül cuma günü ipucu sorusu geldi. Hadi ekibi bu gün 'Vikingler hangi bölgede yaşıyor?' sorusunu soruyor.  Hadi son zamanların en çok ilgi gören yarışması oldu. 28 Eylül cuma günü saat 12.30'da başlayacak olan yarışma heyecanla bekleniyor. İşte  bu günün ipucu sorusu 'Vikingler hangi bölgede yaşıyor?'un yanıtı ve Vikingler jhakkındaki detaylar...

Vikigler Avrupa'nın kuzey ucundaki İskandinav yarım adasında yaşamışlardır. Vikingler veya Norslar, İskandinavyalı korsan ve tüccar kavim. Yılın büyük kısmını denizlerde geçirmiş olan savaşçı bir halktır. 8 - 11. yüzyıllar arasında kuzeybatı Avrupa'da birçok yeri fethetmişlerdir. Viking akınları ile birlikte birçok manastır yok olmuştur. Olaya tanıklık eden ve hayatta kalarak Avrupa'nın çeşitli bölgelerine dağılan keşişlerin dramatik ve trajik anlatımları, yüzyıllarca sürecek bir Viking korkusu ve düşmanlığı yaratmıştır. Vikingleri kaba, ilkel, medeniyetten uzak bir kavim olarak betimleyen bu anlatımların etkisiyle, Avrupalıların Viking kültürüne uzun süre kayıtsız kaldıkları anlaşılmaktadır. Göçebe ve savaşçı bir kavim olan Vikinglerin yazılı geleneği olmayışı, kültür izlerinin sürülmesini güçleştirmektedir. Yazılı kaynakların zayıflığına ve Batılı kaynaklardaki olumsuz Viking imajına karşılık, arkeolojik veriler, incelikli bir Viking maddi kültürünün varlığına işaret etmektedir.

18-09/28/hadi-vikingler-hangi-bolgede-yasiyor.jpg

Normanlar, Danimarka ve Norveç Vikinglerinin Fransa'nın Normandiya bölgesine yerleşmiş ve Fransızca dilini benimsemiş olan kısmıdır.

Danimarkalı ve Norveç'li olan Normanlar («kuzey adamları») batıya doğru denizleri fethe giriştiler. Usta gemici ve korkunç savaşçı olan bu insanlar İzlanda'yı, Grönland'ı ve Kanada kıyılarını ele geçirerek sömürgeleştirdiler. Pruvası ejderha başı biçiminde olan, yelkenle ve kürekle yol alan, dibi hemen hemen düz, uzun teknelerin üstünde Büyük Britanya'ya çıktılar, zengin manastırları yağmalayarak, ağır fidyeler alarak her yere korku ve dehşet saldılar. Aynı hızlı akın tekniği anakarada da uygulandı.

Sen Irmağı boyunca denizden yukarı çıkan Normanlar, biri 845'te, diğeri 885'te iki kere Paris'e saldırdılar. Luvar vadisi, Bordeaux, Toulouse, Lizbon, Sevilla, hattâ İtalya bile onların saldırısına uğradı (Robert Guiscard, 11. yüzyılda Sicilya'yı ele geçirecektir). Ragnar ve 911 yılında Rollo, sonraları Normandiya adını alan bölgeye yerleşti ve yüz yıl kadar sonra buradan yola çıkan Fatih William İngiltere'nin fethine girişti.

18-09/28/hadi-yarismasi.jpg

HADİ BİLGİ YARIŞMASI NEDİR? 

Hadi bilgi yarışması Türkiye'nin ilk canlı, sunuculu ve para ödüllü bilgi yarışması. Hadi en çok aranan ve indirilen programlar arasında yerini aldı.

Günde iki kez canlı yayınlanan yarışma; On İki Soruyu Doğru Cevaplayan Herkese Gerçek Para Ödülü Vadediyor. Binlerce kişinin aynı anda canlı oynadığı yarışmanın sunuculuk koltuğundaysa başarılı oyuncu Müge Boz oturuyor.

Hadi, 17 Haziran günü ise yeni bir rekora imza attı; 50 bin kişi aynı anda 6.000 TL ödül için yarıştı. Canlı yayında, aynı anda 12 soruyu çözmek için heyecanlı bir yarışa giren oyunculardan yedisi, 6.000 TL’lik ödülü paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN