Afrika çölünde Greko-Romen tapınağı

Afrika çölünde Greko-Romen tapınağı

Bilim insanları, Mısır’ın batı çöllerinde bulunan eski tapınak kalıntılarının, 2 bin sene önce orada hayat sürmüş olan insanların yaşamı ve kültürü hakkında ipucu vereceğini umuyorlar.

Science Alert, Mısır’da bulunan tapınağın dış duvarlarının, avluya açılan girişinin ve antik yapının bodrumunda bulunan kalıntıların arkeologlar tarafından çıkarıldığını duyurdu. 

AFRİKA ÇÖLÜNDE ANTİK YUNAN HEYKELİ

Ayrıca, Akdeniz sahilinin yaklaşık 320 km güneyinde yer alan Al-Salam mevkiinde yapılan kazılarda çömlek parçaları, sikkeler ve Yunan etkisiyle yapılmış bir insan kafası heykeli bulundu. Tapınağın milattan önce 200 ve milattan sonra 300 yılları arasında yapıldığı düşünülüyor.

Uzmanlara göre bu keşif, kazı alanına 50, Kahire’ye 560 km uzaklıkta bulunan Siva vahasının kültürel mirasına ışık tutacak.

Günümüzde 23 bin insanın bulunduğu vahanın 12 bin yıllık bir geçmişi olduğuna inanılıyor. Ancak Siva vahasındaki yaşamla ilgili ilk tarihi kayıtlar, Mısır’ın üçüncü ara dönemi olan milattan önce 1075 ve 656 yıllarına kadar uzanıyor.

Arkeologlar yeni kazılar için, rahiplerin kaldığı bölgelerin bulunmasında ve tapınağın neden Greko-Romen tarzında inşa edildiğini anlamaya yardımcı olacağını düşünüyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN