AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? 2018 Açıköğretim ders seçiminde nelere dikkat edilmeli?

AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? 2018 Açıköğretim ders seçiminde nelere dikkat edilmeli?

2018 Açıköğretim Fakültesi öğrencileri 'AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 2018 açık öğretim kayıt yenileme işlemleri ve AÖF ders seçimi nasıl yapılıyor en çok merak edilen konular oldu. Yazımızda 2018 Açıköğretim ders seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve AÖF kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceğinin detaylarını bulabilirsiniz.

2018 - 2019 Açık öğretim kayıt yenileme işlemleri ve AÖF ders seçimi nasıl yapılıyor en çok merak edilen konular oldu. Haberimizde bütün AÖF öğrencilerini merak ettiği AÖF kayıt yenileme işlemlerinin detaylarını derledik. AÖF kayıt yenileme işlemi 24 Eylül tarihinde başlayacak ve 12 gün sürecek. Okuluna devam etmek isteyen AÖF öğrencileri bu tarihe kadar anadolu.edu.tr adresinden TC numarasıyla kayıtlarını yenileyebilecekler. Peki AÖF ders seçimi için ne yapmalı? İşte Açıköğretim ders seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ve AÖF kayıt yenileme işlemlerinin detayları...

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Anadolu Üniversitesi'nden kayıt yenileme işlemleri 24 Eylül pazartesi günü başlayacak ve 12 gün devam edecek. 24 Eylül ve 5 ekim tarihleri arasında yapılan 2018 AÖF kayıt yenieme işlemninden sonra Açıköğretim ders seçimi başlayacak. Sers seçiminde AÖF öğrencilerin dikkat etmesi gereken her şey yazımıda.

18-09/19/aof-kayit-yenileme-islemi.jpg

AÇIKÖĞRETİM KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR? 

2018 AÖF kayıt yenileme işlemine başlamadan önce harçların ödenmesi gerekir. AÖF harçlarını ödeyen öğrenciler 24 Eylül ile 5 Ekim taraihleri arasında AÖF kayıt yenileme işlemlerini yapabilecektir. Açıköğretim fakültesi harçı ödendikten sonra anadolu.edu.tr adresinden de TC nuamrası ile giriş yaparak kayıt yenileme işleminizi gerçekleştirebileceksiniz. İlk önce harç ücretini yatırmanız ve daha sonra da kayıt yenileme işlemlerinizi yapmanız gerekiyor. AÖF ders ders seçimi de yine anadolu.edu.tr adresinden online olarak yapılabiliniyor.

AÖF’de yeni sisteme göre bundan sonra ders seçimi yapılmadan banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeyecekler. Yeni sisteme göre ders seçimi yapılmadan önce banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeyecekler. AÖF’ün yaptığı açıklamada uygulanacak yeni sistem şu şekilde; “Kayıt yenileme, Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.” Ders seçim işlemi aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM’lerinden yatırılabilecek. Öğrencilerin aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt yenileme işleminin gerçekleştirildiğini kontrol etmesi gerekiyor.

18-09/19/aof-kayit-yenileme-nasil-yapilir.jpg

AÖF KAYIT YENİLEMEDE GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

İnternet Başvuru Belgesi

Öğrenci Bilgi Formu

Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları

Öğrenim Belgesi 

Askerlik Durum Belgesi

ANADOLUYÖS Kapsamında Kayıt Yaptıracak Adaylar İçin Ek Belgeler

Pasaport/T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı/Mavi Kart Fotokopisi

Lise Diplomasının Onaylı Fotokopisi 

Lise Diploması Denklik Belgesinin Onaylı Fotokopisi

Türkçe Yeterlik Belgesi

18-09/19/aof-kayit-yenileme-2018.jpg

HARÇ ÜCRETLERİ NERELERE YATIRILIYOR?

Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme (İnternet başvurunuzu yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online

ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapılamayabilir.)

İnternet Bankacılığı ile Ödeme

ATM'den Ödeme (Kartlı/Kartsız)

Mobil Bankacılık ile Ödeme

Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.
Kayıtla ilgili ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış yapılmasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu değildir. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir.

18-09/19/aof-universite-kayit-islemleri.jpg

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ'NİN DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN FARKI VAR MI?

AÖF bünyesinde bulunan bütün bölümler, örgün eğitim veren diğer üniversitelerde ki bölümlerden hiçbir farkı yoktur. Bölümler birbirine denk olduğu gibi AÖF öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlandığı tüm sosyal haklardan yaralanabilmektedirler. Aradaki tek fark okula devam zorunluluğunun bulunmamasıdır.

 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNE NASIL GİRİLİR? 

Açıköğretim fakültesine girebilmenin ilk koşulu, üniversite sınavına girmiş olmaktır. Sınava girip baraj puanını aşmanız durumunda AÖF kayıt yaptırma hakkı kazanmış olursunuz. AÖF’nde ki bazı bölümler kontenjansız bölümlerdir. Yani barajı geçen her öğrenci girebilir. Fakat bazı bölümlerde ise kontenjan sınırı vardır. Baraj puanının biraz daha üstünde bir puan alan öğrenciler girebilir. Ayrıca AÖF, herhangi bir örgün üniversitede okuyup mezun olmuş adaylar içinde ikinci bir üniversite imkanı sunmaktadır. Yani üniversite sınavına girmeden ikinci bir üniversite okuyabilirsiniz. Bunun için sınavsız ikinci üniversite kayıt zamanını takip edip beklemeniz gerekmektedir. Konuyla ilgili ayrıntıları ve tarihleri www.anadolu.edu.tr adresinden takip ederek öğrenebilirsiniz.

Her yıl binlerce öğrencinin tercih ettiği Açık Öğretim Fakültesi’ni tercih edenlere büyük kolaylık sağlamaktadır. Hem çalışıp hem okumak zorunda olan kişiler için zamandan tasarruf sağladığı gibi dersleri de evden takip edip öğrenim görme şansı vermektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN