Başarının nedeni sanki tesadüf

Başarının nedeni sanki tesadüf

Ekin Türkmen gerilim türündeki ‘Benzersiz’ filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Oyunculuk yaşamı boyunca Ekmek Teknesi’nden Adanalı’ya, Küçük Kadınlar’dan Yeter’e izlenme rekorları kıran birçok yapımda yer alan Türkmen, başarıyı yakalamayı “Ben pek anlayamıyorum, kim niye oynuyor, hangi dizi niye tutuyor, bence tamamen tesadüf gibi” sözleriyle açıklıyor.

ERKUT TEZERDİ

Ülk kez 16 yaşındayken Ekmek Teknesi’nde kamera karşısına geçen Ekin Türkmen, zaman içinde birçok yapımda oynadı, her rolüyle de özdeşleştirildi ve gönüllerde taht kurdu. 1984 doğumlu oyuncu, yeri geldi mi evin hırçınıydı, herkese kök söktürürdü, yeri geldi mi de ailenin saf kızı... Küçük Kadınlar, Yeter, Uzaklarda Arama, Aşk Emek İster, New York Masalı yer aldığı yapımlardan yalnızca birkaçı. Türkmen şimdi de yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını İlker Sarı’nın yaptığı, gerilim türündeki ‘Benzersiz’ filmiyle beyazperde macerasına kaldığı yerden devam ediyor. Başrolünde Cemal Hünal’ın oynadığı filmde, hayatını kendi halinde idame ettiren bir eczacı, bir gün gece nöbetindeyken çok talihsiz bir kaza geçiriyor. Bu kazanın hemen ardından ağır bir ameliyat oluyor ama gözünü dünyaya farklı biri olarak açıyor. Benliğini sorgularken gerçeğin ne olduğunu aramaya başlayan eczacı, yalnızca kendisine değil, çevresindekilere de zorlu anlar yaşatıyor. Ruhi Sarı, Ebru Sarıtaş, Selahattin Taşdöğen, Yakup Yavru, Murat Parasayar, Haldun Boysan ve Nilüfer Aydan’ın oyuncu kadrosunda bulunduğu sıra dışı film, 16 Eylül’de izleyiciyle buluşacak. Türkmen’le ‘Benzersiz’i ve oyunculuk yaşamını konuştuk.

Filmin konusu çok enteresan. Senaryoyu kabul etme nedeniniz neydi?

Filmin hikayesi bayağı ilginç geldi ve kadroda da oldukça iyi isimler vardı, ben de bu şekilde olunca projeyi kabul ettim.

Asu karakteri hakkında neler söylersiniz? Filmde nasıl bir konumda yer alıyor?

Ben filmde çok fazla yokum açıkçası daha çok Cemal’in oynadığı karakterin yolculuğuna şahit olacaksınız. Ben de bu yolculukta ona eşlik ediyorum.

İzleyici filmde neler bulacak?

İlginç sürprizli bir film, sonu da öyle, şaşıracaklar. Umarım izlerken de keyif alırlar.

Türkiye’de sinema sektörü komedi filmleri ağırlıklı bir dönem geçiriyor. Ancak siz böyle bir dönemde iddialı bir gerilim filminde oynuyorsunuz. Beklentiniz, hedefleriniz ne doğrultuda?

Hiç belli olmaz aslında doğru bir kitleyle buluşursa, seyircisini de bulabilir… Bu işler biraz risk.

Çok genç yaşta keşfedildiniz. Sektöre Ekmek Teknesi’yle giriş yaptınız. Ardından birçok dizi ve filmde oynadınız. O günden bu yana Ekin Türkmen nasıl bir değişim geçirdi?

Evet, 16 yıl olmuş... Açıkçası oyunculuğu seviyorum ama oyunculuk hiçbir zaman tutkum olmadı. Şimdilerde daha çok yazıyorum ve bu da bana daha çok haz veriyor.

Her daim oynadığınız rollerle gündeme geldiniz. Başarılı oyunculuğun sırrı nedir veya oyunculuğun tanımını nasıl yaparsınız?

Eğer bunu bilen varsa bana da söylesin. Ben pek anlayamıyorum, kim niye oynuyor, hangi dizi niye tutuyor, bence tamamen tesadüf gibi…

Var mı kurallarınız? ‘Şöyle rolde oynamam’ veya ‘böyle bir karakter tercihimdir’ diyebilir misiniz?

Oyunculukla ilgili kurallarımdan çok set ortamı ile ilgili kurallarım var. Her oyuncuyla ve yönetmenle çalışamıyorum maalesef.

17-08/06/06krr02ekin2.jpg

İNTERNETTEKİ YAPIMLAR HEYECAN VERİCİ

Daha önceki röportajlarınızda özellikle dizi sektörünü tabiri yerindeyse topa tutmuştunuz. Fikirlerinizde var mı bir değişim?

Yok, daha da top atabilirim (gülüyor). Ama diğer bir yandan internette yapılan işler harika! Bu beni gerçekten çok heyecanlandırıyor.

Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği yapmayı isterdiniz?

Eskiden beri de psikoloji okuma hevesim vardı ve psikolog olmak isterdim.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN