Bırakın sokaklar sanatla dolsun

Bırakın sokaklar sanatla dolsun

Vapurda müzik performanslarına başlayan ardından cover parçalarla YouTube’da milyonlarca kişiye ulaşan müzisyen Melek Mosso’nun yeni single çalışması ‘Kedi’ dinleyiciyle buluştu. Mosso “Bu ülkenin müziğe ve sanata ihtiyacı var. Bırakın sokaklar ve vapurlar sanatla dolu olsun” diyor.

IŞIL ÇALIŞKAN/İSTANBUL

O ilk olarak vapur ve sokaktaki müzik performanslarıyla tanındı. Sonrasında YouTube’da yayınladığı cover’larıyla milyonlarca dinleyiciye ulaştı. ‘Vursalar Ölemem’, ‘Umrumda Değil’, ‘Bana Yalan Söylediler’ gibi parçalara ses rengi ve yorumuyla yeni bir kimlik kazandırdı. Melek Mosso’dan bahsediyoruz. Şimdi ilk single’ı ‘Kedi’yi müzikseverlerle buluşturdu. Sözü ve müziği kendisine ait olan single’ın düzenlemesi ise Cenk Erdoğan’a ait. Mosso ile müzik serüvenini konuştuk.

Yan flüt ve müzikle nasıl tanıştınız?

Aslında annemin hayaliymiş şarkı söylemek. Ben onun türküleriyle büyüdüm. 9 yaşımda bağlama ve müzikle tanıştım. Güzel sanatlar lisesini kazanınca ise yan flüt çalmaya başladım.

İlk single’ınız ‘Kedi’nin hikayesi nedir? Nasıl ortaya çıktı bu parça?

Kedi’nin ortaya çıkışı aslında nakarattaki sözlerden anlaşılıyor. Kapıyı çarptı, ben de yazdım. İlk çıkış şarkım olmasını çok istedim. Kedi’de hem naif bir kadın hem de agresif bir ‘Aysel’ var.

‘Aysel’ adında sizin diğer bir kimliğiniz var.

Üniversiteden beri kadınlar için bir şeyler yapmak istiyordum. Bunu çeşitli kimlik ve mecralarda farklı şekillerde gösterdim. Bunun son yıllardaki ismi de Ah be Aysel. Kadınlara gücünü hatırlatmak ve onlara bir birey olarak neler yapabileceğini söylemek istiyorum. İşe yarıyor sanırım. Etrafım şimdiden güçlü kadınlarla dolu.

Sizi bir çok kişi Youtube’taki cover’larınızdan biliyor. Neden yeni parçalar yerine eskileri yorumlamayı tercih ediyorsunuz?

Eski şarkıların ruhunu daha çok seviyorum. Daha samimi ve günümüz şarkıları gibi kendini tekrar etmiyor. Söylenebilecek en güzel sözler o zaman söylenmiş gibi geliyor bana. Özellikle Ayten Alpman’ın sesine ve şarkılarına hayranım.

Cover son dönemde çok moda. Siz parçaları yeni bir yorumla söylüyorsunuz. Buna özellikle mi dikkat ediyorsunuz?

Aslında özellikle dikkat etmiyorum. Şarkıları kendim gibi söylemek ilk tercihim. Aynısını söylemek cover yapmak olmuyor zaten. Şarkıya kendimden bir şeyler eklemezsem eksik söylemiş gibi hissediyorum. Ne kadar Melek eklersem o kadar bütünleşiyorum diyebilirim.

Vapur müziği ile başlamıştınız. Karşı çıkanlara mesajınız nedir?

Tepki gösterecek o kadar çok şey varken vapur müziğinden rahatsız olmaları gerçekten bana çok komik geliyor. Bu ülkenin müziğe ve sanata ihtiyacı var. Bari bırakın sokaklar ve vapurlar sanatla dolu olsun. Tecavüz, kadın cinayetleri, aç çocuklar dururken müzik en son endişeniz olsun lütfen. İnsanları bu konuda bir üst bilinçte görmeyi çok istiyorum.

SESİM DİZİLERLE DAHA ÇOK DUYULDU

Şarkılarınız son dönemde ‘Çukur’, ‘Ufak Tefek Cinayetler’ gibi televizyon dizilerinde kullanıldı. Bunun nasıl etkilerini gördünüz?

Çok büyük kitlelere hitap eden diziler oldukları için daha fazla insana sesimi duyurabildim. Artık beni hiç dinlememiş olan pek çok kişi Melek Mosso’nun kim olduğunu biliyor. Bu da benim için çok büyük fırsat oldu. Onların bizim şarkımızı dinleyip istemeleri de ayrı gurur, ayrı heyecan.

Şarkılarınızı dizilere verirken kriteriniz nedir?

Şarkıdaki duyguları yakalayabileceğine inandığım diziler tercihim. Ya da ben o işin duygusunu tamamen yakalayıp üretmeliyim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN