Bu püf noktalarla bulaşıklarınız ilk günkü gibi kalacak! Bu yöntemlerle işleriniz pratik olsun: Herkesin bilmediği 10 püf nokta

Bu püf noktalarla bulaşıklarınız ilk günkü gibi kalacak! Bu yöntemlerle işleriniz pratik olsun: Herkesin bilmediği 10 püf nokta

Ev işlerine vakit ayırmaktan çok az kişi hoşlanır. Çoğu insan ev işlerini pratik yöntemlerle yapmanın peşindedir. Hem bulaşıklar pratik olsun hem de uzun ömürlü olsun istiyorsanız bu 10 püf nokta sizin için! İşte bulaşıklarla ilgili hayatınızı kolaylaştıracak 10 püf nokta...

Ev işlerinde pratik olmak işlerin daha hızlı bitmesi açısından oldukça önemli bir konudur. Bu 10 püf noktalar sayesinde hem işleriniz hızlı yürüyecek hem de bulaşıklarınız hep ilk günkü gibi kalacak. İşte bulaşıklarla ilgili hayatınızı kolaylaştıracak 10 püf nokta:

Bulaşık yıkamak ömrü uzatabilir

  1. Solmuş Bardakları Beyazlatın: Solmuş bardakları beyazlatmak için, beyaz sirkeye bekletin. Eğer yeterli olmazsa, karbonatla ovun.

  2. Yağdanlıkları Temizlemek: Yağdanlıkları temizlemek için, bir tatlı kaşığı tuz, bir kaşık nohut ve biraz bulaşık sabunu kullanarak iyice çalkalayın. Bu karışım, yağdanlıklarınızı temizleyerek parlaklık kazandıracaktır.

  3. Tencere Parlatma: Tencereleri parlatmak için, içini ya da dışını tuz ile kaplayın ve üstüne beyaz sirkeyi sıkın. Ardından alüminyum folyoyla 30 saniye ovun.

  4. Makine İçindeki Fıskiye Deliklerini Temizlemek: Makinenin içindeki fıskiye deliklerini temizlemek için, çorap takarak süpürgeyi tutun ve çıkanları gözlemleyin.

  5. En Ekonomik Program: Makinedeki en uzun program olan "eco", aslında en ekonomik programdır.

  6. Seramik ve Plastik Ürünler: Seramik, plastik ve tahta ürünler makinedeki deterjanı emer, bu nedenle ayrıca deterjan eklemeye gerek yoktur.

  7. Makinenizi Düzenli Temizleyin: Makinenizi ayda bir temizlerseniz, bulaşık kirleri birikmez ve daha iyi yıkar.

  8. Ahşap Tahtaları Bakımı: Ahşap tahtaları temizlemek için, karbonat döküp limonla ovalayın, sonra durulayıp yağlayın.

  9. Ahşap Kasıkları Temizlemek: Ahşap kasıkları karbonat ve sirkeyle kaynatın.

  10. Kireçli Çaydanlıkları Temizlemek: Kireçli çaydanlıkları temizlemek için, limon tuzuyla kaynatın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN