'Canım hiç bir şey yapmak istemiyor' sendromuna pratik çözümler

'Canım hiç bir şey yapmak istemiyor' sendromuna pratik çözümler

İş yerlerinde yaşanan motivasyon eksikliğinin farklı nedenleri var. Spiegel Online sitesinde motivasyon eksikliğinin nedenleri ve çözüm yolları konusunda yayınlanan bir haber bu sorunu yaşayanlara pratik yöntemler sunuyor. 

KARAR/FRANKFURT

Hiç bir şeyi istememe, hiç bir şeyi yapmaya istek duymama iş yerlerinden sıkça karşılaşılan bir sorun. Daha mesainin başında ortaya çıkan isteksizlik duygusuna, işlerin ertelenmesi, günün hatta haftanın bir an önce son bulması arzusu eşlik eder. Özellikle hafta başı yaşanan bu motivasyon eksikliğinin nedenlerini bulmak sorununun çözümünde büyük katkı sağlıyor. Sorunu çözmek için atılabilecek adımlar da aslında tahmin edildiği gibi zor değil. Bu sorunla ne kadar erken yüzleşilirse çözüm bulmak o denli hızlı olabiliyor. Spiegel Online sitesi işyerinde motivasyon eksikliğin ve bunun çözüm yolları hakkında özet bir derleme yaptı. 

18-02/19/is-is-hayati-yorgunluk.jpg

SEBEBLERİ NELER?

İsteksiziliğin farklı nedenleri olabilir. Ana nedeni bulmak ise  genelde çok güç.  Bir çok isteksizlik vakası farklı nedenlerin bir araya gelmesinden kaynaklanıyor. Muhtemel nedenlerin neler olabileceğine göz atmakta fayda var.

BECERİLERİ AŞAN YADA HİÇ ZORLAMAYAN İŞLER

Her iki gerekçe isteksizlik duygusunun oluşmasına neden olabilir. Üzerinde fazla düşünmeye gerek olmayan can sıkıcı standart işleri yapmak zorundaysanız, çaba sarfetmeye yönelik tüm motivasyonu kaybetme tehlikesi var demektir.  Aynı tehlike beceri ve kabiliyetlerinizi aşan işlerin sizden talep edilmesi durumunda da yaşanıyor. Aşır caba göstermenin bile bir işe yaramadığını fark ettiğinizde, motivasyon düşüyor. 

PERSPEKTİF EKSİKLİĞİ

Her insan işinde bir hedefe varmak istiyor. Daha fazla sorumluluk almak, yükselmek, daha yüksek maaş vs..  Bu tür hedefler motivasyonun artmasına büyük katkı sağlıyor. Eğer bu tür hedefler yoksa ister istemez ‚"Neden çaba göstereyim ki?" duygusu yaşanıyor.

KÖTÜ ÇALIŞMA KOŞULLARI

Her işletme çalışanları için en uygun koşulları sağlamak zorunda. Bu çalışanların mutluluğu ve verimliliğine direk etki ediyor. Eskimiş  teknik altyapı, küçük ve karanlık çalışma alanları personelin motivasyonununu hızlı bir şekilde bozabiliyor. 

İŞYERİNED HUZURSUZ ATMOSFER

Nazik, anlayışlı iş arkadaşları ve iyi bir şef severek işe gitmek için iyi bir neden olabilir. Ama bunun zıttı bir iş atmosferi varsa, her türlü anlaşmazlık sinirlerin bir  anda bozulmasına ve motivasyonun yok olmasına neden olur. Eğer iş yerinde huzur atmosferi bir kez bozulursa bunu bir daha düzeltmek gayet güçtür. 

İŞ YOĞUNLUĞUNU DENGELEMEK

Yaptığımız iş yaşamda geçirdiğimiz zamanın önemli bir kısmını alıyor. Bu yoğunluğu dengeleyecek bir şey bulamamak de bir müddet sonra iş yerinde isteksizliğe yol açıyor. İşinizi severe yapsanız bile bu durum değişmiyor. Mutlaka iş yoğunluğunu dengeleyecek bir denge kurmak gerekiyor.  

İŞYERİNDEKİ İSTEKSİZLİKTEN NASIL KURTULURSUNUZ?

Bir çok insan er ya da geç isteksizlik duygusunu yaşıyor. Bu sizin de başınıza gelirse, şüpheye düşmeyin ve kendinizle yoğun hesaplaşmaya girmeyin. Bu durum yeni bir iş aramanız anlamına gelmiyor. Kısa süreli yaşanan isteksizliklerin hiç bir zararı yok. En çok bir kaç gün sürer. Ancak bu isteksizlik sürekli bir hal aldıysa konu hakkında düşünmelisiniz. Bazen ufak tefek değişiklikler işinizden yeniden keyif almanızı sağlayabilir. 

YETERLİ MİKTARDA TENEFFÜS YAPIN

Belki sürekli isteksizlik durumunda bir de işe aralar vermek çelişki gibi görünebilir. Ancak bu gerçekten motivasyon kazanmak için işe yarar bir ilk yardım tedbiri olabilir. Eğer çalışma isteğiniz yoksa, masanızda oturup bir şeylerle meşgul olmak, anlamsız bir şekilde havaya bakmak, ya da şef yakınlardaysa meşgul gibi yapmak hiç bir işe yaramaz. Bunun yerine her şeyi bırakıp temiz hava almak daha yararlı. Böylece zihniniz boşalır, hem zihninizi hem de bedeninizi yeniden harekete geçirebilirsiniz.

DEĞİŞİKLİKLER YAPIN

Hiç bir meslek günde 8 saat heyecanla yapılamaz. Her meslek, günü sıkıcı bir hale getirecek rutinlerle doludur. İş rutininizde değişikliler yapın. Eğer mümkünse sıkıcı işleri zevkli ve heyecanlı işlerle karıştırın. Ya da sadece masanızda çalışmak yerine zaman zaman  işinizi yapabileceğiniz başka yerler arayın.

İŞE YAKLAŞIMINIZA DİKKAT EDİN

Eğer yeni bir projeye, "yine mi aynı iş" gibi bir ruh haliyle başlarsanız bunu kaçınılmaz olarak isteksizlik takip eder. Düşünceleriniz duygularınızı etkiler. Ya da tam tersi. Yakınmak yerine, kendinize bu işten en iyi sonucu çıkaracağınızı söylemeniz motive edici bir etki yapar. 

KONUŞULMAKTAN ÇEKİNMEYİN

İsteksizlik duygusu yaşayan kişeler içine kapanır. Tembel olarak görünmek, eleştirilere uğramak korkusu yoğundur. Ancak içine kapanmakla durum iyileşmez. Çevrenizdekilere, her şey yolunda rolü yapmanız aksine durumu daha da kötüleştirir. Biraz cesaret gerektirse de yaşadığınız motivasyon eksikliği hakkında birileriyle konuşmalısınız. Mutlaka yakın çevrenizde böyle bir konuşmayı yapacak birileri vardır. Ayrıca şefinizle yapacağınız bir görüşme de bu isteksizliğe neden olan şeylerin ortadan kalkmasına katkı sağlayabilir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN