Çukur'un 'Aliço'su Rıza Kocaoğlu işsiz günlerini anlattı

Çukur'un 'Aliço'su Rıza Kocaoğlu işsiz günlerini anlattı

Çukur dizisinde Aliço karakterine hayat veren Rıza Kocaoğlu verdiği röportajda flaş açıklamalar yaptı. Rıza Kocaoğlu Aliço'nun bilinmeyenlerini açıkladı...

Çukur'un Aliço'su Elele dergisine konuştu. Geçtiğimiz sezon Çukur dizisinde rol alan Rıza Kocaoğlu, Aliço karakterini ve bilinmeyenlerini anlattı. Çukur'un Aliço'su Rıza Kocaoğlu nasıl motive oluyorsunuz sorusuna 'İşsiz ve kötü günleri düşünerek motive oluyorum' diyerek cevap verdi. 

Çukur'un Aliço'su Rıza Kocaoğlu'ndan samimi açıklamalar! Kocaoğlu verdiği söyleşide kötü zamanlarda nasıl motive olduğu sorusu üzerine, "İşsiz ve kötü günleri düşünerek motive oluyorum" dedi.

İşte o röportajdan satırbaşları:

Dizi oyunculuğu ile tiyatro oyunculuğu arasındaki en dramatik fark ne sizce?

Tiyatro kendimi iyi hissetiğim, sorumluluk hissettiğim bir nefes alma alanı benim için. Oynama şekliyle ilgili hiçbir alanı birbirinden ayırmak doğru değil bana göre. Televizyon, sinema ya da tiyatro, her alanda aslolan hikayenin doğru anlatımı.

Çukur'daki karakterinize nasıl hazırlanıyorsunuz? İnandırıcı kılmak için uyguladığınız özel bir metot var mı?

Tiyatro sahnesinde uzun provalar yaptık, karakterin kendine has özelliklerini doğru araştırıp, üstüne doğaçlamalar yapıp karakterin beden ve ses kullanımını oluşturmaya çalıştık.

Bu rolü kabul etmenizdeki en önemli etken neydi?

Farklı olması ve bugüne kadar fazla incelenmemiş olması diyebilirim. Sorumluluk yükleyen ve doğru aktarılması gereken bir karakterdi. Ciddi anlamda farkındalık yarattıysa Çukur ve Aliço ne mutlu bize.

Çukur'daki karakterinizin en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?

Masumiyetini. Hayatı en saf haliyle algılayıp saf sevgiyle yaşamasını.

Gerçekten kötü bir gün geçiriyorsunuz ve sete gitmek zorundasınız. Kendinizi nasıl motive edersiniz?

İşsiz ve kötü günleri düşünerek.

18-09/17/riza-kocaoglu.jpg

RIZA KOÇAOĞLU KİMDİR? 

Rıza Kocaoğlu Türk, dizi ve sinema oyuncusudur. 1979 İzmir doğumlu olan oyuncu, 39 yaşındadır. Tiyatro ve oyunculuğa mahallesindeki büyüklerinin yönlendirmesiyle önce yerel bir tiyatro kulübünde başlamış, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'nü bitirerek profesyonel oyunculuk hayatına adım atmıştır.

Televizyon ve sinema filmlerinde rol alan oyuncu bugüne kadar 50'ye yakın yapımda yer aldı. Kaybedenler Kulübü, Av Mevsimi ve Dünyanın En Güzel Kokusu filmlerindeki rolleri ve Ezel, Kuzey Güney, Karadayı, İçerde ve Çukur dizilerindeki rolleriyle adından söz ettirdi. Şu anda Çukur dizisinde Aliço rolünü oynamaktadır.

Rıza Kocaoğlu filmleri ve dizileri

Oynadığı diziler arasında en çok bilinenler Elveda Rumeli, Ezel, Kuzey Güney, Karadayı, İçerde, Çukur bulunuyor. Yer aldığı en bilinen filmler ise Kaybedenler Kulübü,  Dünyanın En Güzel Kokusu, İstanbul Kırmızısı ve Av Mevsimi.

Rıza Kocaoğlu babası İsmail Kocaoğlu kimdir?

Koyu bir Göztepe taraftarı olarak bilinen Rıza Kocaoğlu'nun bu taraftarlığı babası İsmail Kocaoğlu'ndan gelmektedir.

Göztepe'nin uzun yıllar boyunca tribün liderliğini ve amigoluğunu yapan babası Başbakan lakaplı İsmail Kocaoğlu, bu tribün kültürünü oğlu Rıza Kocaoğlu'na da aşılamıştır.

Mustafa Cengiz Rıza Kocaoğlu arasında yaşananlar

2017-2018 yılının son lig maçı olarak İzmir'de oynanan Göztepe-Galatasaray maçının sonunda Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz televizyonlara röportaj verirken aniden ve izinsizce yayına giren Rıza Kocaoğlu, elini Mustafa Cengiz'in omzuna atarak "Şampiyon Göztepe taraftarına teşekkür ediyorum" demiş ve canlı yayından çıkmıştı. Bu hareketiyle Galatasaray taraftarlarının ve birçok futbol yorumcusunun tepkisini çekmişti. Galatasaray'ın taraftar grubu UltrAslan da Rıza Kocaoğlu'na yönelik bir açıklama yayınlamıştı.

Rıza Kocaoğlu ise tüm bu eleştiriler üzerine resmi Twitter hesabından "Eğlenmeyi bile bilmiyorsunuz" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN