Gece saçınıza sürüp sabah yıkayın, egzama ve kepeği unutun! Saçı pırıl pırıl yapıyor

Gece saçınıza sürüp sabah yıkayın, egzama ve kepeği unutun! Saçı pırıl pırıl yapıyor

Cilt ve vücut bakımı kadar saç bakımı da son derece önemlidir. Saç derisinde oluşan mantar, egzama, kepek ve kaşıntı gibi problemleri geçirmek için doğanın mucizevi gücünden yararlanın. Gece saçınıza sürün sabah yıkayın. Hem saçlarınız pırıl pırıl oluyor hem de saç problemlerinizin kökünü kazıyor. İşte sağlıklı saçların gizli anahtarı…

Saçlarda mantar, kepeklenme ya da egzama gibi birçok farklı problem görülebiliyor. Zührevi hastalıklar arasına giren saç mantarının tedavisi için doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Uzman bir doktordan yardım aldıktan sonra bu duruma ek olarak doğanın mucizevi etkileri de sizin hayatınızı kolaylaştıracak. Bağışıklığın zayıflaması, saç diplerini temizlememek, yanlış bakım ürünleri de saç mantarı oluşumunu tetiklemektedir. Saç derisinde oluşan beyaz pul pul döküntüleri geçirmek için uygulayabileceğiniz farklı yöntemler bulunuyor. Saç derisinde oluşan problemleri doğal yöntemlerle de çözebilirsiniz. İşte sağlıklı saçların gizli anahtarı…

JOJOBA YAĞI

Saç derisini yumuşatma etkisine sahip olan jojoba yağı saç tellerine güçlendirerek dökülme sorunun ortadan kaldırır. Cilt tarafından kolay emilen jojoba yağı saç köklerinin nefes alarak sağlıklı uzamasını sağlar. Saç gürleştirmek ve uzatmak isteyenler de bu yağdan yararlanabiliyor. Jojoba yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi şampuan ve saç kremlerinizin içerisine ekleyerek de kullanabilirsiniz.

sac-yikamak.jpg

LAVANTA YAĞI

Hem kokusu hem de etkileri nedeniyle sık sık tercih edilen lavanta yağı saç köklerindeki dökülme problemini durdurarak saçların koparak kırılmasını engeller. Kan dolaşımını hızlandıran lavanta yağı kekik ve Biberiye yağı ile kullanıldığında saç derisi ve cilt bakımında oluşabilecek tahrişlenmeyi önler. Aynı zamanda kepek ve kuruluk sorununa da iyi gelir.

FINDIK YAĞI

Fındık yağı B1, B2, B6 ve E vitamini bakımından zengin olmasıyla birlikte saç köklerindeki kepek oluşumunu engelleyip besleyici ve onarıcı bir etki sağlar. Cilt bakımında ise nem ve parlaklık etkisi sağlamaktadır. Fındık yağı saç dökülmesini engelleyerek saçları neme doyurup canlılık ve parlaklık sağlar.

sac-bakimi.jpg

ARGAN YAĞI

Saç bakımı denildiğinde akla ilk gelen yağlardan biri olan argan yağı B ve E vitamini açısından zengin olmakla birlikte saçın onarılması ve korunmasını sağlar. Saçların sağlıklı ve güçlü uzaması için argan yağından yararlanabilirsiniz. Argan yağı saç köklerinin kurumasını engeller. Saça vitamin depolar. Saç diplerinin nefes almasına yardımcı olur ve dökülme sorununu ortadan kaldırır.

SAFRAN YAĞI

Saç diplerindeki gözenekleri açma etkisine sahip olan safran yağı saçları güçlendirip dış etkilere karşı korur. Saç dibinde oluşan kuruluk problemini ortadan kaldıran safran nem depolayarak dökülmeyi durdurur. Hassas bir cilde sahip olanlar uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışmalıdır.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Vitamin ve mineral açısından zengin olan üzüm çekirdeği yağı saç dökülmesini engelleyip kısa sürede saçların uzamasına destek sağlamaktadır. Doğru ve düzenli bir şekilde kullanıldığında saçlarda belirgin bir farklılık ortaya çıkarır.

sac-dokulmesi.jpg

BİBERİYE YAĞI

Saç büyümesinde destek sağlayan biberiye yağı, saç köklerindeki problemleri çözerek dökülmeyi önleyip kan dolaşımını hızlandırır. Saçların erken beyazlamasının da önüne geçer.

NANE YAĞI

Ferahlatıcı bir etkiye sahip olan nane yağı saç diplerini rahatlatıp nefes almasını sağlamaktadır. Saç çıkaran ve saç olumunu destekleyen yağlar arasında görülen nane yağı kuruluk, kaşıntı, kepek ve pul pul dökülme sorunun ortadan kaldırır.

KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Saç büyümesini destekleyen ve saç dökülmesini azaltan yağlar arasında görülen kabak çekirdeği yağı antioksidan, mineral ve vitamin açısından zengindir. Saç kalınlığı ve yoğunluğunu arttırmak isteyenlerin başvurduğu kabak çekirdeği yağı saç köklerine uygulanarak dökülme problemini de azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN