Sineğin bir saniye bile konduğu yiyeceği yemeyin

Sineğin bir saniye bile konduğu yiyeceği yemeyin

Uçan sinek ve böceklerin kol ve bacaklarında 200 çeşit zararlı bakteri taşıdığı, herhangi bir yiyeceğe bir saniye bile konması halinde besinin o kısmının yenilmemesi gerektiği belirtildi. 

 Bahar ve yaz aylarının en çok şikayet edilen konularından sineklerin ve böceklerin besinlerin üzerine konması. Onların konduğu yiyecekleri yemeden önce entomolog Ron Harrison’ın söylediklerine kulak verin. Birçok kişi yalnızca küçük bir sıkıntı olduğunu düşünse de böceklerin aslında sağlık için ciddi tehdit oluşturabilecek mikroplarla dolu olduğunu belirten Harrison “Uçan böcekler 200 zararlı bakteri barındırır. Kollarında ve bacaklarında bulunan tüylere yapışan bu bakteriler, kondukları yiyeceklere aktarılır. Üstelik sadece bir saniyede. Bu da kolera, dizanteri ve tifo gibi ciddi hastalıklara yol açabiliyor” diyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN