Yemediğiniz şeyi yüzünüze sürmeyin

Yemediğiniz şeyi yüzünüze sürmeyin

Kozmetik uzmanı Döndü Mens Yılmaz, ‘Ev Yapımı Güzellik’ kitabında, doğal gıdalar kullanılarak mutfakta hazırlanabilecek cildi gençleştiren tarifler veriyor. Kitapta “Yemediğiniz bir şeyi yüzünüze sürmeyin” diyen Yılmaz, muzdan incire birçok yiyeceğin cilde nasıl faydalı olduklarını anlatıyor.

ERKUT TEZERDİ

Mutfakta avakado, bal, muz, böğürtlen, incir ve kayısı gibi tamamen doğal gıdalar kullanarak cilt maskesi yapmak mümkün. Ancak ölçülere uymak gerekiyor. Doğan Egmont tarafından yayımlanan ‘Ev Yapımı Güzellik’ kitabında her cilt tipine özel maske, losyon, peeling, kür üzerine birçok tarif veren kozmetik ve güzellik uzmanı Döndü Mens Yılmaz, herkese şöyle de bir uyarıda bulunuyor: “Yemediğiniz bir şeyleri yüzünüze sürmeyin.” Kitapta, ağzınıza atabileceğiniz, tadınızı sevebileceğiniz her şeyin yer aldığını söyleyen Yılmaz, ayrıca tüm bunların gönül rahatlığıyla yüze de sürülebileceğinin altını çiziyor. Yılmaz “Çünkü hepsi doğal, yiyebildiğiniz her şeyle güzelleşebilirsiniz. Buzdolabınızı, mutfağınızı, kilerinizi hem yiyeceklerle hem de güzellik malzemeleriyle doldurabilirsiniz” sözlerini kaydediyor.

Üretilmiş kozmetiklerle uğraşılmaya gerek olmadığını ifade eden Yılmaz, onlara avuç dolusu para harcamanın gerek olmadığına dikkat çekiyor: “Vücudumuzu oluşturan yapıtaşları protein, yağ, karbonhidrat, vitaminler ve minerallerdir. Bedenimizi, onu oluşturan besin maddeleriyle beslemeliyiz. Motor yağı, petrol, alüminyum, vazelin, paraben gibi zehirli kimyasallarla değil.” Yılmaz, kozmetik ürünlerinin, derinin doğal işlevini yerine getirmesini engellediğini belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: “Vücudumuza sürdüğümüz ürünlerin tamamı olmasa da büyük bir kısmı hücre zarını aşarak kana, sonra dokulara ve sonra da organlara ulaşıyor. Bu maddeler ya bizi doğrudan hasta ediyor ya da hücrenin yapısını bozarak bir süreç içinde yavaş yavaş sağlığımızı bozuyor.” Yılmaz bitkisel ürün kullanımında da dikkat edilmesi gerekenleri şöyle açıklıyor: “Bitkisel ürünler doğal kaynaklı olduğu için içeriğinde sentetik maddeler yok ama dikkat! İlle de doğal olsun diye iyi bilmediğiniz bitkileri gelişigüzel kullanmamalıyız, unutmayalım ki onlar da pekala gayet zehirli olabilir. Yılmaz’ın kitabındaki birkaç cilt maskesi şöyle:

HER CİLT TİPİNE ÖZEL TARİFLER

Hassas ciltlere cevizli peeling

2 yemek kaşığı ceviz içi, 1/2 yumurtanın sarısı, 2 yemek kaşığı tereyağı

Cevizi un haline gelene kadar ezin. Tereyağı ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Yüzünüze sürüp 10-15 dakika bekleyin. Sonra dairesel hareketlerle masaj yaparak yüzünüzü soymaya başlayın. Daha sonra önce ılık ardından soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.

Kırışıklıklar için elma ve süt

1 olgun elma, 40 gr süt kaymağı

Bir olgun elmayı rendeleyin. Kaymağa bir talı kaşığı su koyup kaynatın. Rendelenmiş elmayı da içine katın, iki dakika öyle kaynasın. Soğuttuğunuz karışımı cildinizde 30 dakika bekletin. Bu maskeyi haftada bir gün yapabilirsiniz. Özellikle kuru ve nemsiz ciltler için ideal bir maske olduğunu söyleyebilirim.

Tüm leke sorunları için

1 kabak, 1 salatalık, 1 yemek kaşığı yoğurt, 2 damla limon suyu, 2 kaşık kil

Kabağı kabuğuyla birlikte rendeleyerek suyunu çıkarın. Ardından salatalığı rendeleyip suyunu çıkarın. İkisini karıştırıp üzerine yoğurt, 1-2 damla limon suyu ve iki kaşık kil koyun. Krem kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Temiz cilde sürün ve 20 dakika bekletin. Hafifçe ovarak yüzünüzden çıkarın ve ılık suyla durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN