Yeni yıla ilk hangi ülke girdi? 2022'ye son giren ülke hangisi?

Yeni yıla ilk hangi ülke girdi? 2022'ye son giren ülke hangisi?

Yer aldıkları konumlar nedeniyle oluşan ülkeler arası saat farklılıkları, bazı ülkelerin 2021 senesiyle daha erken vedalaşmasını sağladı. Türkiye’nin 2022’ye merhaba demesine saatler kala, Yeni Zelanda, Avustralya gibi ülkeler yeni yılı karşıladı.

Koronavirüsün neden olduğu pandemi süreci, yeni varyantların ortaya çıkması, doğal afetler, ekonomik krizler gibi yaşanan pek çok zorlu sürecin ardından dünya 2021’e 'elveda' diyor. Omicron varyantı nedeniyle vakalarda görülen artış hızı, kutlamaları kısıtlasa da yeni yılı neşe içinde ilk kutlayan bölgeler; Samoa, Kiribati, Yeni Zelanda ve Fiji oldu.

Tüm dünya 2022'yi karşılama heyecanı ile doluyken yeni yıla coğrafi konumu nedeniyle ilk giren ülke 'Samoa', 'Tonga' ve 'Kiribati' Adaları’nın ardından 'Yeni Zelanda' oldu. Bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'nın ardından, Avustralya da 2022'ye 'merhaba' dedi.

2022 YILBAŞI KUTLAMALARI NASILDI?

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde havai fişek gösterileri düzenlenen meydanlarda, sosyal mesafenin dikkate alındığı coşkulu kutlamalar gerçekleşti.

yzl.jpg

Yılbaşı, ilk olarak Samoa ile Kiritibati Adası'nda (Christmas Adası) kutlandı. Adalar, 2022'yi Türkiye saatiyle 13.00'te karşıladı.

Kiribati ve Samoa'nın ardından Yeni Zelanda ve Fiji de Türkiye saati ile 14.00'te yeni yıla girdi.

kutlama.jpg

Yeni Zelanda’dan sonra 2022’ye giren ilk ülkelerden biri ise TSİ 16.00’da Avustralya oldu.

Avustralya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Sidney, dünyada yeni yıl kutlamalarını gösterişli şekilde gerçekleştiren ülkeler arasında yer aldı.

Avustralya'nın ardından Uzak Doğu ülkeleri de yeni yılı neşeyle karşıladı.

YENİ YILI EN GEÇ KUTLAYAN ÜLKELER

Kiribati ve Samoa'nın ardından, 2022'ye Türkiye saati ile 13.00'te Yeni Zelanda ve Rusya'nın doğusunda bulunan Anadyr, Funafuti, Yaren, Tarawa, Majuro adlı bölgeler 14.00'te, Avustralya ise saat 16.00 itibarıyla yeni seneye girdi.

Türkiye saati ile 2022'ye en geç giren ülkeler arasında ise Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Cook Adaları ve Hawaii yer alıyor. Bu adalar yaklaşık olarak Türkiye’den bir gün sonra saat 16.00’da yeni yılı karşılayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN