HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a soruşturma açıldı | Son dakika haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a soruşturma açıldı | Son dakika haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında bugünkü yaptığı konuşmadan dolayı soruşturma açıldığı bildirildi..

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, bugün Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı konuşmadan dolayı soruşturma açtı.

4 AYRI SUÇTAN 

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca HDP Milletvekili Selahattin Demirtaş hakkında bu gün yaptığı konuşmaları nedeniyle 'Halkı kanunlara uymamaya tahrik, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama, Cumhurbaşkanına Hakaret, Suç ve Suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

'DİRENİŞ' ADI ALTINDA SOKAK ÇAĞRISI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Şimdiye kadar erken seçim diyorduk. Ancak artık belediye başkanlarımızı serbest bırakılana kadar direniş var. Herkes barışçıl demokratik protesto hakkını 81 ilde kullanmalıdır” diyerek Kobani olayları benzeri ayaklanma çağrısı yapmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN