Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 10 HDP'li milletvekili gözaltına alındı | Son dakika haber

Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 10 HDP'li milletvekili gözaltına alındı | Son dakika haber

Son dakika haber: HDP'ye terör operasyonu... HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ise Ankara'da gözaltına alındı. HDP'li milletvekillerinden Nursel Aydoğan, Sırrı Süreyya Önder, Selma Irmak, Ziya Pir, Ferhat Encü, Gürser Yıldırım, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Leyla Birlik ve İmam Taşçıer de gözaltına alındı. Ziya Pir sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan HDP'li vekil sayısı 12. Demirtaş, Yüksekdağ ve Süreyya Önder bu sabah adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgunun ardından Demirtaş ve Yüksekdağ için tutuklama talep etti. Valilik HDP merkezine giriş çıkışları kapattı. Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı.

HDP'ye terör operasyonundan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Saat saat HDP Genel Başkanı Demirtaş ve 11 milletvekili ile ilgili gelişmeleri aktarıyoruz...

3 TUTUKLAMA

Gece saatlerinde gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl'de tutuklandı. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Şırnak'ta nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'A TUTUKLAMA TALEBİ

Diyarbakır'da, dün Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında evinden gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Demirtaş'ın mahkeme sorgusu sürüyor...

Terör soruşturması kapsamında gece Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figan Yüksekdağ savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'E DE TUTUKLAMA TALEBİ

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Milletvekili Önder ve Yıldırım'ın Diyarbakır Adliyesinde savcılıktaki işlemleri tamamlandı. Önder ve Yıldırım, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

2 MİLLETVEKİLİ SERBEST BIRAKILDI

HDP milletvekili Ziya Pir ve İmam Taşçıer ise savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ANKARA VE DİYARBAKIR'DA GÖZALTI

Türkiye'nin uzun süre konuşacağı son dakika haberi 4 Kasım'ın ilk saatlerinde geldi. Dokunulmazlıkları düştükten sonra haklarında açılan davalarda ifade vermeye gitmeyen HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 12 milletevekili gözaltına alındı. HDP milletvekili İmam Taşçıer, twitter'dan paylaştığı mesajda Ankara'da kaldığı otelde gözaltına alındığını duyurdu. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Hakkında 10 aylık kesinleşmiş hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanan Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'a götürüldü.   

16-11/04/2.jpg

TWITTER'DAN DUYURDU

Demirtaş'ın Diyarakır'daki evinde arama yapan polis gözaltı işlemi yaptı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından 01:30'da attığı tweet'de Diyarbakır'daki evinin kapısında polislerin olduğunu ve 'zorla gözaltına alınma kararının' bulunduğunu yazdı.  

DEMİRTAŞ'IN GÖZALTI GÖRÜNTÜLERİ

YÜKSEKDAĞ VE SÜREYYA ÖNDER DE ADLİYEDE

Terör soruşturması kapsamında gece Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, getirildikleri Diyarbakır'da adliyeye sevk edildi.

16-11/04/1.jpg

GÖZALTINA ALINAN HDP'LİLER

Demirtaş ve Yüksekdağ dışınad birçok HDP'linin evinde arama yapıldı. İçişleri Bakanlığı gözaltına alınanların isimlerini açıkladı. Bu sabah İmam Taşçıer'in gözaltına alınmasıyla sayı 12'ye yükseldi:

1- Selahattin Demirtaş, 
2- Figen Yüksekdağ
3- Ferhat Encü
4- Leyla Birlik
3- Selma Irmak
6- Abdullah Zeydan
7- İdris Baluken
8- Sırrı Süreyya Önder
9- Ziya Pir
10- Gülser Yıldırım
11- Nursel Aydoğan
12-İmam Taşçıer

SIRRI SÜREYA ÖNDER ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

HDP milletvekili Sırrı Süreya Önder de gözaltına alınanlar arasında. 

16-11/04/5.jpg

ENCÜ ŞİŞLİ'DE GÖZALTINA ALINDI

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Feriköy'de gözaltına alındı. Encü, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nden bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Encü'nün Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi. Encü'nün dün Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmek istediği sırada hakkında yurtdışı yasağı bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konulmuştu.

Diyarbakır'da Selahattin Demirtaş ile beraber HDP'li vekiller Ziya Pir ile Nursel Aydoğan da gözaltına alındı.

16-11/04/4.jpg

DEMİRTAŞ DİRENİNCE POLİS ZORLA GİRDİ

Demirtaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili ayrıntılarda gelmeye devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 01.00 sıralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirntaş'ı gözaltına almak üzere merkez Kayapınar İlçesi'ndeki konutuna geldi. Demirtaş, ellerinde gözaltı kararı bulunan polislere uzun süre kapıyı açmadı. Bu sırada Demirtaş'ın avukatları ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım ile birçok partili de konuta geldi. Uzun süre Demirtaş'ın kapıyı açmaması üzerine iddiaya göre TEM ekipleri içeri girerek Demirtaş'a gözaltı işlemi uyguladı.

HDP'Lİ BEŞTAŞ VE YILDIRIM POLİSLERLE TARTIŞTI

Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım'ı uzaklaştıran polis, Demirtaş'ı Emniyet'e götürdü.

Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir de aynı saatlerde Diyarbakır'da gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldü.

İDRİS BALUKEN GENEL MERKEZDE ALINDI

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyon kapsamında, HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, partisinin genel merkezinde gözaltına alındı. Baluken, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın gözaltına alındığına ilişkin haberlerin ardından parti genel merkezine geldi. Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve diğer partililerle görüşme yaptığı sırada Baluken, genel merkeze gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince burada gözaltına alındı.

Baluken'in parti genel merkezi binasından çıkartıldığı sırada bir grup partili polise tepki gösterdi. İdris Baluken, daha sonra işlemleri için Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

16-11/04/6.jpg

NEDEN GÖZALTINA ALINDILAR?

Mersin ve Midyat Cumhuriyet Başsavcılıkları, "hakaret" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından hakkında yürütülen dört soruşturmaya ilişkin Demirtaş'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna yazı göndermişti.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da "kamu görevlisine iftira" suçundan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazmıştı.

DEMİRTAŞ: GİTMEYECEĞİZ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosundan, Demirtaş ve Yüksekdağ'a ifade vermeleri için posta yoluyla tebligatta bulunulmuş ancak ifadeye çağrıldığını doğrulayan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, daha önce de aldıkları karar gereğince ifade vermeye gitmeyeceklerini söylemişti.

Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yanı sıra Ağrı'da haklarında soruşturma dosyası bulunan HDP milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Bedran Öztürk'ün de yine talimat ile ifade vermeleri için Ankara Cumhuriyet Savcılığınca çağrıldıkları belirtilmişti.

6-8 EKİM OLAYLARI NEYDİ?

HDP Merkez Yürütme Kurulu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Sokağa çıkın" çağrısı üzerine, terör örgütü PKK/PYD yandaşlarının Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle 35 ilde gerçekleştirdiği şiddet olaylarında 2 polis şehit olmuş, Diyarbakır'da yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 31 kişi hayatını kaybetmiş, 221 vatandaş ile 139 polis yaralanmıştı.

Terör örgütü yandaşlarının saldırıları sonucu çok sayıda ev ve iş yeri ile okul, kültür merkezi, müze ve yurt binasında hasar oluşmuş, olaylar nedeniyle zarar gören esnafa devlet tarafından yaklaşık 50 milyon liralık ödenek sağlanırken, şiddet eylemlerinin devlete maliyetinin 300 milyon liranın üzerinde olduğu belirlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN