Diyarbakır Bağlar'da bombalı saldırı: 9 şehit | Son dakika Diyarbakır haberleri

Diyarbakır Bağlar'da bombalı saldırı: 9 şehit | Son dakika Diyarbakır haberleri

Diyarbakır'dan son dakika haberi geldi... Teröristler Bağlar İlçesi'nde emniyet binasının önünde bomba yüklü aracı patlattı. Saldırının ardından polisle teröristler arasında çatışma çıktı. Başbakan Binali Yıldırım ise şehit sayısını 8 açıkladı. Şehitlerden 6'si sivil... Diyarbakır Valiliği bomba yüklü araçla gerçekleştirilen alçak saldırıyı PKK'nın üstlendiğini duyurdu. Saldırıda 1 ton bomba kullanıldığı belirlendi. Akşam saatlerinde bir acı haber daha geldi, şehit sayısı 9'a yükseldi.Bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonlara askeri helikopterler de destek veriyor...

Diyarbakır'da Merkez Bağlar İlçesi'nde emniyet müdürlüğü ek binası önünde saat 8 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Diyarbakır eski emniyet müdürlüğü binası önündeki patlama sonrası gökyüzüne yükselen bulut, patlamanın şiddetini ortaya koldu. Patlamanın sesi tüm Diyarbakır'dan duyuldu. 

BAŞBAKAN AÇIKLADI: 8 ŞEHİT 100'DEN FAZLA YARALI VAR

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun bulunduğu bölgede sabah 08.00 sıralarında teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Çevik kuvvetin konuşlandığı noktaya, vatandaşların da işine giden, okuluna giden, çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Şu ana kadar 8 vefat var. 2 polisimiz var, bir teknisyen olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumdadır. Bir terörist de ölü ele geçirilmiştir. Hastanede tedavileri süren 100’ün üzerinde yaralıdan 93’ü taburcu olmuştur, 7’si hala tedavi altındadır" dedi" dedi. Akşam saatlerinde bir acı haber daha geldi ve şehit sayısı 9'a yükseldi. 

16-11/04/screenshot_1.jpg

SİVİL ŞEHİTLERDEN BİRİ TEKNİSYEN

Saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Maalesef bu sabah 08.00 civarında Diyarbakır’da bölücü terör yapacağını yaptı, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi. Çevik Kuvvet’in konuşlandığı noktaya, vatandaşın, okuluna giden çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Şu ana kadar 8 vefat var. 2 polis, 1 teknisyen ve 5 vatandaşımız şehit oldu. Hastanede tedavileri süren 100’ün üzerinde yaralıdan 93’ü taburcu oldu" dedi.

1 TON BOMBA YÜKLÜ MİNİBÜS

Olay yerinde güvenlik güçlerince yapılan incelemede, saldırının patlayıcı yüklü minibüsle düzenlendiği belirlendi. Saldırıda bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldığı tespit edildi. Patlamanın şiddetiyle olay yerinde çukur oluşurken, çevredeki çok sayıda bina ve iş yeri hasar gördü.  Olay yeri inceleme ile AFAD ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

CUMHURBAŞKANI BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki patlamayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, patlama haberinin ardından sabah saatlerinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla aradığı belirtildi.

SALDIRIDAN SONRA ÇATIŞMA ÇIKTI

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün içerisinde bulunduğu emniyet binasındaki patlamanın bombalı araçla yapıldığı belirlendi. Saldırının ardından çatışma çıktı. Saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı tahmin ediliyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre patlamanın ardından silah sesleri duyuldu.

16-11/04/81731d145c4c2f93453860f1fff3d167-1.jpg

DHA'nın geçtiği habere göre patlama Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan, daha önce polis okulu olarak kullanılan Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yerde meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü.

1 TON BOMBA YÜKLÜ MİNİBÜS

Olay yerinde güvenlik güçlerince yapılan incelemede, saldırının patlayıcı yüklü minibüsle düzenlendiği belirlendi. Saldırıda bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldığı tespit edildi. Patlamanın şiddetiyle olay yerinde çukur oluşurken, çevredeki çok sayıda bina ve iş yeri hasar gördü. Olay yeri inceleme ile AFAD ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada Diyarbakır saldırısına dair açıklama yaptı. Bakan Bozdağ, "Bugün Diyarbakır’da Bağlar’da bir aracın patlatılması sonucu pek çok vatandaşımız yaralandı, bazı vatandaşlarımız ve polislerimiz şehit oldu. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye terörle etkin bir mücadele yürütmektedir" dedi.

CUMHURBAŞKANI BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki patlamayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, patlama haberinin ardından sabah saatlerinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla aradığı belirtildi.

VALİLİK'TEN İLK AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, bombalı saldırıyı PKK'nın üstlendiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamayla ilgili kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yaralıların hastanelere intikal ettirildiği ve tedavilerine başlandığı kaydedildi. Vatandaşlardan, birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan günlerde sağduyulu hareket etmesi istenen açıklamada, resmi açıklamalara itibar edilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

PKK ÜSTLENDİ

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan ikinci açıklamada, "04.11.2016 Cuma günü saat 07.53’te ilimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan bulvarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirildiği anlaşılmıştır" denildi.

POLİS HELİKOPTERİ BÖLGEDE

Patlamanın ardından olay yerine AFAD arama kurtarma ile itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis helikopterinin de havadan inceleme yaparak olay yerinden görüntü aldığı gözlendi.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ile 9 milletvekili gözaltına alınmıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Aysel Tuğlu ile meclis üyes Fırat Anlı tutuklanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN