HDP'ye operasyona İçişleri'nden ilk açıklama: İki HDP'li yurtdışında | Son dakika haberleri

HDP'ye operasyona İçişleri'nden ilk açıklama: İki HDP'li yurtdışında | Son dakika haberleri

İçişleri Bakanlığı, Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 9 HDP'li vekilin gözaltına alındığı operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada hakkında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğunun tesbit edildiği, gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarının ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından, hakkında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız (fotoğraftaki) ve Tuğba Hezer Öztürk'ün yurt dışında olduğunun tespit edildiği, gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiği belirtildi.

KİMLER GÖZALTINDA?

Açıklamada gözaltına alınan HDP'lilerin isimleri şöyle:
1- Selahattin Demirtaş,
2- Figen Yüksekdağ
3- Ferhat Encü
4- Leyla Birlik
3- Selma Irmak
6- Abdullah Zeydan
7- İdris Baluken
8- Sırrı Süreyya Önder
9- Ziya Pir
10- Gülser Yıldırım
11- Nursel Aydoğan’ın 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN