HDP Genel Merkezi'nde MYK toplantısına polis izin vermedi | Son dakika haber

HDP Genel Merkezi'nde MYK toplantısına polis izin vermedi | Son dakika haber

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Eşbaşkan Figen Yükekdağ ile 9 milletvekilinin gözaltına alınmasının ardından genel merkez binasında da polis arama yaptı.

Bazı HDP'liler genel merkezde MYK toplantısı yapmak istedi. Mithat Sancar ve Aysel Tuğluk'un öncülük ettiği toplantıya terörle mücadele ekipleri izin vermedi.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte çok sayıda HDP'li milletvekilinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında Ankara'daki, HDP Genel Merkezinde polis arama yaptı. 

HDP Genel Merkezinin olduğu sokağın giriş çıkışlarını kesen polis ekipleri HDP Genel Merkezinde arama çalışması başlattı. Polis tarafından çembere alınan ve önünde TOMA bekletilen HDP genel merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyon kapsamında, HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, partisinin genel merkezinde gözaltına alındı. Baluken, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın gözaltına alındığına ilişkin haberlerin ardından parti genel merkezine geldi. Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve diğer partililerle görüşme yaptığı sırada Baluken, genel merkeze gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince burada gözaltına alındı.

Baluken'in parti genel merkezi binasından çıkartıldığı sırada bir grup partili polise tepki gösterdi. İdris Baluken, daha sonra işlemleri için Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN