Hoca nerede isterse orada oynamaya hazırım

Hoca nerede isterse orada oynamaya hazırım

Monaco’nun bazı maçlarında da sağ bek olarak oynayan ve performansı beğenilen Nabil Dirar, Fenerbahçe’nin savunmadaki en büyük kozu olacak. Aykut Kocaman’ın Dirar’ı sağ bekte oynatacağı, Faslı yıldız da her mevkii de oynamaya hazır olduğunu ifade etti.

25 Şubat 1986 tarihinde Fas’ın Casablanca şehrinde dünyaya gelen Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Nabil Dirar, zorlu bir çocukluk dönemi geçirdi. 11 çocuklu bir ailenin mensubu olan Dirar, henüz bir yaşındayken babasını kaybetti. Temizlikçilik yapan annesi ailenin geçimini sağlamakta zorlandığı için Dirar’ın 7 erkek kardeşinin çoğu aileye yardım için küçük yaşta çalışmak zorunda kaldı. Dirar’ın bir erkek kardeşi, Brüksel’de iş bulunca ailenin yolu Dirar 13 yaşındayken Belçika’ya düştü. O döneme kadar Fas’ta hiçbir kulüpte oynamayan Dirar’ın futbol hayatı White Daring Molenbeek altyapısında başladı ve ardından R.U. Saint-Gilloise altyapısında oynadı. 2004 yılında transfer olduğu Diegem Sport’ta ise profesyonel kariyerine başladı.

1.87 boyunda olan Nabil Dirar, uzun boyuna rağmen yüksek teknik kapasitesi ve güçlü fiziğiyle ön plana çıkan bir oyuncu. Kariyerinin başlarında hem sol kanat, hem de sağ kanatta forma giyerken, Monaco’da daha çok sağa kanatta görev aldı. Geçtiğimiz sezon ise Leonardo Jardim tarafından bazı maçlarda sağ bek olarak denenirken, sergilediği başarılı performansla beğeni topladı. Dirar, profesyonel futbol hayatına atıldığı Diegem Sport’ta iki yıl geçirdikten sonra 2006 yılında Westerlo’ya transfer oldu ve burada yıldızını parlatmayı başardı. Buradaki performansıyla Ajax, Anderlecht ve Standard Liege gibi kulüplerin de ilgisini çekti ama transfer tercihini Club Brugge’den yana kullanarak Belçika deviyle beş yıllık sözleşme imzaladı. Club Brugge forması altında 2008-2012 yıllarI arasında 114 resmi maça çıkıp 11 gole imza atan Dirar, 2012-13 sezonunun ara transfer döneminde 7.5 milyon euro karşılığında Ligue 2’de mücadele eden Monaco’ya transfer oldu. Dirar, o sezon Club Brugge’da Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Christoph Daum ile çalışıyordu. Monaco’nun Ligue 1’e yükseldiği sezonda takımın vazgeçilmez ismi olan Dirar, Fransız deviyle toplam 155 resmi maça çıktı ve 9 gole imza attı.

Dirar, geride bıraktığımız sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Monaco’nun Fenerbahçe ile oynadığı iki maçta da ilk 11’de sahaya çıkmış ve takımının 3-1 kazandığı rövanş maçında bir asist yapmıştı. Belçika vatandaşlığı da bulunan Dirar, Belçika Milli Takımı’ndan da teklif almasına rağmen Fas Milli Takımı’nı seçti ve halen giydiği milli forma altında 25 maça çıktı.

TÜRK MAHALLESİNDE BÜYÜDÜ

Belçika'nın Brüksel şehrinde büyüyen ve büyüdüğü mahallenin bir Türk mahallesi olduğunun altını çizen Faslı yıldız futbolcu Dirar, “O nedenle küçük yaşlardan bu yana Türkiye Ligi’yle ilgili fazlasıyla bilgi sahibiyim. Türkiye Ligi o dönemlerde çevremden dolayı takip ettiğim bir ligdi. Büyük kulüplerin olduğunu ve çekişmeli bir lig olduğunu biliyorum. Ben de şu anda Türkiye’nin büyük kulüplerinden birinde olduğumun farkındayım. Umarım Fenerbahçe forması altında iyi işler yapabilirim” sözleriyle de yeni sezon öncesi camiaya ve taraftara mesaj göndermişti.

Öte yandan yeni sezonda Şener Özbayraklı’yla rekabet edecek bir sağ bek almayı planlayan Fenerbahçe bu kararından vazgeçti ve sağ beki Nabil Dirar’a teslim edeceği ortaya çıktı. Yeni transfer Dirar’ın Fransa Ligue 1'de Monaco'da oynadığı dönem sağ bekte forma giydiği karşılaşmaların kasetlerini izleyen Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın oyuncunun performansından çok etkilendiği ve Faslı futbolcuyu sağ bekte oynatmayı düşündüğü kaydedildi. Deneyimli oyuncunun da her mevkii de oynamaya hazır olduğunu ve Sarı-Lacivertli ekibin başarısı için elinden gelen her şeyi yapmak istediğini Aykut Kocaman’a ilettiğini ve forma savaşında bulunacağını ifade etti.

FENERBAHÇE’NİN 2. FASLI FUTBOLCUSU

Sarı-Lacivertlilerin Monaco’dan kadrosuna kattığı Nabil Dirar,  2016 yılında Aatıf Chahechouhe’nun Sivasspor’dan transfer edilmesinin ardından kulüp tarihinin ikinci Faslı futbolcusu oldu. Nabil Dirar, kariyerinde Belçika ve Fransa’nın ardından ilk defa başka bir ülkede forma giyecek. 31 yaşındaki oyuncu aynı zamanda Fenerbahçe’nin 125. yabancı futbolcusu konumunda. Kariyerinde 2 şampiyonluğu bulunan Dirar, ilk şampiyonluğunu 2012-2013 sezonunda Monaco ile Fransa 2. Ligi’ni lider tamamlayarak elde ederken, futbol hayatındaki en büyük başarıya ise geçen sezon yine Monaco ile Fransa Lig 1 şampiyonluğuna ulaşarak yaşadı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN