Hollandalı üreticiler Ruslara satış yapacağız diye heyecandı

Hollandalı üreticiler Ruslara satış yapacağız diye heyecandı

Rusya'nın Türkiye'den ithal edilecek ürünlere kısıtlama getirmesi, Hollandalı üreticileri sevindirdi.

Rusya, 2014 yılında Avrupa Birliği ülkelerinden gıda ithalatını yasaklayarak domatesi Türkiye'den alma kararı almıştı. Rusya'nın bu kararını Hollandalı üreticiler "domates savaşıyla" protesto etmişti. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin ardından Rusya, Türkiye'den ithal edilecek ürünlere kısıtlama getirdi. Bu durum Hollandalı üreticileri sevindirdi. 

Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, bugün yaptığı açıklamada Türkiye’den sebze, meyve ve tarım ürünleri ithalatının yasaklanacağını bildirdi. Rusya'nın şu anda sanayi ürünlerine ithalat yasağı getirmekten kaçındığını belirten Şuvalov, "Enflasyonist baskıları hafifletmek için Türkiye’den gıda ithalatına sınırlamalar birkaç hafta ertelenecek” diye devam etti. Başbakan Yardımcısı, "Rusya gerekli olursa Türkiye'ye yaptırımları genişletebilir" dedi. Türkiye'nin 2014 yılında Rusya’ya 1 milyar 68 milyon dolarlık tarım ve hayvancılık ürünü sattığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN