Hrant Dink cinayeti soruşturmasında 1 tutuklama daha

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında 1 tutuklama daha

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 3 şüpheliden 1'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturmasında İstihbaratçı Albay Ali Barış Sevindik, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek ve FETÖ üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan en rütbeli subay olan Albay Sevindik ile tutuklanan şüpheli jandarma sayısı 10 oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin İstanbul Jandarma istihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 şüpheli, emniyeteki işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Soruşturma Savcısı Gökalp Kökçü, ifadesi alınan şüpheliler yüzbaşı Ali B.S., Astsubaylar Eyüp T. ve Metean K.Y.'yi tutuklaması talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.  Nöbetçi hakimliğe sevk edilen 3 şüpheliden 1'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

9 JANDARMA TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında bugüne kadar dönemin 9 jandarma görevlisi tutuklanmıştı. Daha öncede Jandarma görevlisi Uzman Çavuş Abdullah Dinç, eski Uzman Jandarma Yusuf Bozca, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz ve eski astsubay Emre Cingöz tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Önceki günde Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli şüpheliler Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz ve Gazi Günay tutuklanmıştı.



 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN