Hüda-Par'dan açıklama: PKK muhalifleri yok etmek istiyor

Hüda-Par'dan açıklama: PKK muhalifleri yok etmek istiyor

HÜDA- PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, Diyarbakır'da Hüda-Par üyesine yapılan saldırıyı kınayarak "PKK kendini Kürt halkının tek temsilcisi gibi görüp hareket etmiş, kendisine muhalif kim varsa onları sindirme ve yok etme yoluna gitmiştir" dedi.

Hüda-Par Ağrı İl Teşkilatı üyeleri cuma namazı sonrasında Merkez Cami önünde geçtiğimiz 9 Haziran'da Diyarbakır'da öldürülen İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par üyesi Aytaç Baran'ın öldürülmesini kınadı. Hüda-Par İl Başkanı Şaban Gökhan, "Buradan hükümete sesleniyoruz. Bu akıtılan kanların en büyük sorumlusu da sizsiniz. Zira çözüm süreci adı altında bu zihniyeti siz palazlandırdınız ve Kürt halkının başına bela ettiniz.

15-06/12/huda-par-agri-il-baskani-pkk-kendini-kurt-halkinin-tek-temsilcisi-goruyor_7625_dhaphoto2.jpgAğrı'da Hüda-Par üyeleri önceki gün Diyarbakır'da Aytaç Baran'ın öldürülmesiyle ilgili eylem yaptı. / FOTO: DHA

Bölgenin tek temsilcisi sanki PKK ve uzantılarıymış gibi kabul ettiniz. Müslüman halkı bir kenara attınız. Bölgedeki islami cemaatleri, STK'ları ve kanaat önderlerini dinleme ihtiyacını duymadınız.

Kürt halkının insani ve İslami haklarını PKK'nın silah bırakması şartına bağladınız. PKK'da kendini Kürt halkının tek temsilcisi gibi görüp hareket etmiş kendisine muhalif kim varsa onları sindirme ve yok etme yoluna gitmiştir" diye konuştu.

AĞRI/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN