İkinci Pokemon çılgınlığı

İkinci Pokemon çılgınlığı

90’lı yıllarda dünyayı kasıp kavuran Pokemon çizgi karakteri ‘Pokemon Go’ adlı oyunla döndü. Cep telefonun kamerasını açanlar evde, karakolda, hastanede kurgusal Pokemon karakterini arıyor. Bu uğurda kaza geçiren de var, ceset bulanda!

[Karar]
ERKUT TEZERDİ

Tüm zamanların en sevilen çizgi dizilerinden ‘Pokemon’un oyunu birkaç gün Japonya, ABD ve Avustralya çıktı. Japon oyun devi Nintendo tarafından yayınlanan ‘Pokemon Go’, cep telefonu ve tablet PC’lerde kullanıcılara sunuldu. iOS ve Google Play platformlarından ücretsiz indirilen ‘Pokemon Go’ Türkiye için henüz çıkışını gerçekleştirmemiş olsa da üçüncü parti sitelerden indirilip yasal olmayan bir şekilde oynanabiliyor.

Kurgusal Pokemon canavarları, dünya üzerinde her yere dağılmış durumda. Bunların yerleri harita üzerinde gösteriliyor, telefonların kamerası yardımıyla görülüyor. Amaç ise hedef yerlere gidip karakterleri yakalamak. Daha sonra da bunları geliştirip rakip oyuncularla savaşa girmek.

KARAKOLLARA DA GİDİYORLAR

Milyonlarca cep telefonu kullanıcısının oynadığı ‘Pokemon Go’ ilginç durumlara da yol açıyor. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Avusturalya’daki Darwin kentindeki polis karakolu, Pokemon Go oyuncularının sık sık Pokemon avladığı noktalardan biri haline gelince uyarı yayınlamıştı. Ayrıca oyunun ilk çıktığı gün Meksika’da bir adamın Pokemon ararken köprüden düşüp öldüğü ve Japonya’da bir lise öğrencisinin de otobanda otomobilin altında kaldığı iddia ediliyor.

POKEMON ARARKEN CESET BULDU

ABD’nin Wyoming eyaletinin Riverton şehrinde yaşayan Shayla Wiggins, önceki gün sabah cep telefonunda Pokemon Go oynuyordu. Big Wind Nehri kıyısında Pokemon ararken suda bir şey gördü. Yakından bakınca bunun bir ceset olduğunu anlayan Wiggins, hemen polisi aradı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN