İmar barışı başvurusu son gün | E-Devlet üzerinden İmar Barışı başvurusu

İmar barışı başvurusu son gün | E-Devlet üzerinden İmar Barışı başvurusu

İmar barışı başvurusu son gün be zaman? E-Devlet üzerinden İmar Barışı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar son günün ne zaman olduğunu merak ediyor. İmar Barışı başvurularında normalde 31 Ekim son gündü. Ama Bakan Kurum sürenin uzatılacağını açıklamıştı. İşte İmar Barışı ile ilgili son dakika haberleri ve detaylar..

İmar barışı başvurusu son gün googlede trand oldu.  E-Devlet üzerinden İmar Barışı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar son günü merak ediyor. İmar Barışı hakkındaki son dakika haberlerini ve sürenin ne zamana kadar uzatıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz. İmar Barışında şu ana kadar  5 milyar 200 milyon liraya yakın ödeme yapıldı. 13 Milyon yapımnın kayıt altına alınması için çıkarılan imzr barışında 31 Ekim son gündü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, başvurularını gerçekleştiremeyen vatandaşların işlemlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için sürecin 31 Aralık tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Son günü 31 Aralık olarak ilan edilen imar barışı başvurusu E-Devlet üzerinden nasıl yapılır? İşte son dakika haberleri ve detaylar...

İMAR BARIŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN 

8 Haziran 2018 tarihinde başlayan İmar Barışı başvuru işlemleri halen devam ediyor. Vatandaşlar 31 Aralık tarihine kadar başvurularını yapabilecekler. Kayıt bedeli her bina ve yapıya göre değişiklik gösterecek.

Kayıt bedelleri Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca belirlenen yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 oranında alınacak. İmar Barışı ile konutu tapu kayıtlarında arsa olarak göründüğü için abonelik alamayan vatandaşlar cezaları iptal edilecek, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı hemen yapılabilecek.

18-10/30/imar-barisi-e-devlet.jpg

İMAR BARIŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır diye merak edenlere iyi haber başvuru işlemlerinin tümü internet üzerinden yapılıyor.  Vatandaşların ve kurumların iş yükünü hafifletmek için İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması işlemleri e-Devlet Kapısı'ndan gerçekleştirilebilecek. Burada işlemi gerçekleştirebilmek için vatandaşların T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sayfa talimatlarını takip etmeleri gerekiyor.

Ruhsatlı bulunmayan yahut ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışında vatandaşlar 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da işyeri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne başvuru yapacaklar. Bu süreçte vatandaşların online randevu sisteminden başvuru formunu doldurması ve imar barışına tabii olacak yapıya dair bilgilerin tam ve eksiksiz olarak sunulması gerekiyor.

İmar barışı için gereken belgeler

1) E-devlet şifresi

2) Geçerli bir cep telefonu numarası

3) Geçerli bir e-posta adresi

4) Beyan edilecek yapının adresi

5) Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri

6) Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)

7) Yapıdaki konut ve işyeri sayısı

8) Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)

9) Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)

10) Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)

11) İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi

12) Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı .jpg, .jpeg veya .png olmalıdır.)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN