İmar Barışı hesaplama nasıl yapılır? Hesaplama ekranı ve İmar Barışı hakkındaki son dakika haberler

İmar Barışı hesaplama nasıl yapılır? Hesaplama ekranı ve İmar Barışı hakkındaki son dakika haberler

İmar Barışı hakkındaki son dakika haberlerini yazımızdan takip edebilir 'İmar Barışı hesaplama nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz. İmar Barışı hesaplama ekranı, ödeme şekli ve İmar Barışı hakkında merak edilen tüm detayları başvurmayı düşünen vatandaşlar için derledik. Bu güne kadar İmar Barışı için 10 milyondan fazla insan başvuruda bulundu. 15 Haziran 2019 tarihine kadar İmar Affı uzatıldı. Yasal olmayan yapılarına yasal statüsü almaya çalışan vatandaşlar için İmar Barışı hesaplama nasıl yapılır? sorusunun yanıtını araştırdık. Hesaplama ekranı ve ödemelerin nasıl yapılacağının detayları...

İmar Barışı hesaplama nasıl yapılır? sorusu sürenin 31 aralık 2018 tarihinde 6 ay daha uzatılmasından sonra sorgulanmya başlandı. Haberimizde İmar Barışı hesaplama ekranı ve İmar Barışı hakkındaki son dakika haberlerini bulabilirsiniz. İmar başışından 10 milyon vatandaş yararlandı. İmar Affında ödeme kolaylığıda getirildi. İşte İmar Barışı ödemeleri ve başvuruları hakkındaki detaylar...

İmar Barışı hesaplama nasıl yapılır? Hesaplama ekranı ve ödemelerin nasıl yapılacağının detayları...

Milyonlarca vatandaşın imar ve iskân sorununa çözüm getiren İmar Barışı’nda süre uzatılıdı. 8 Haziran'da başlayan başvurular 7 milyon 920 bini buldu. İmar Barışı hesaplama ekranı ve ödeme nasıl yapılır? İmar Barışı düzenlemesine başvurular e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile "www.turkiye.gov.tr "adresine veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor. Söz konusu sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, "İmar Barışı Başvuruları" bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor. Düzenlemede son başvuru günü 15 Haziran 2019 olarak belirlenirken, başvuru gerçekleştirildikten sonra ödenmesi gereken bedel de 15 Haziran 2019'a kadar yatırılabilecek. Başvuruda bulunmak isteyen yapı sahipleri İmar Barışı'nın detaylarına ilişkin merak ettiği tüm bilgilere ise "imarbarisi.csb.gov.tr" ulaşabilecek.

İMAR BARIŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN 

 

18-10/30/mar-barisi.jpg

İMAR BARIŞI BAŞVURULARINDA  İSTENEN BELGELER

* E-Devlet şifresi

* Geçerli bir cep telefonu numarası

* Geçerli bir e-posta adresi

* Beyan edilecek yapının adresi

* Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri

* Toplam inşaat alanı, konutların ve ticari birimlerin ayrı ayrı toplam alanları (Metrekare)

* Yapıdaki konut ve ticari birim sayısı

* Arsa/arazinin emlak vergisi birim değeri (İlgili belediyeden alınabilecek)

* Yapının bulunduğu arsanın alanı. Varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (Metrekare)

* Yapı sınıfı (Sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)

* İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi

* Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf.

İMAR BARIŞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İmar Barışı düzenlemesine kısa sürede büyük ilgi gösteren yapı sahipleri, başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile "www.turkiye.gov.tr "adresine veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor. Söz konusu sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, "İmar Barışı Başvuruları" bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor.  Başvuruda bulunmak isteyen yapı sahipleri İmar Barışı'nın detaylarına ilişkin merak ettiği tüm bilgilere ise "imarbarisi.csb.gov.tr" ulaşabilecek.

18-10/30/mar-barisi-hakkindaki-son-dakika-haberler.jpg

İMAR BARIŞI HESAPLAMA İŞLEMİ

İmar affı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi için ödenmesi gereken bedel, yapının bulunduğu arsanın 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde üç, ticari kullanımlarda yüzde beş oranında hesaplanıyor.

Yapı Kayıt Belgesi bedeli belirlenirken;

– Yapının bulunduğu arsanın emlak vergi değeri, ilgili belediyesinden temin edilen arsa ve arazi asgari metrekare birim değerleri esas alınmak suretiyle hesaplanır.

– Yapının yaklaşık maliyet bedeli belirlenirken birim maliyet bedeli;

– Tarımsal amaçlı basit binalar için 200 TL/ m2

– 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için 600 TL/m2

– 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için 1.000 TL/m2

– 8 ve daha yüksek katlı binalar için 1.600 TL/m2

– Lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane, otel ve benzeri yapılar 2000 TL/m2

– Güneş Enerjisi Santralleri (GES) 100.000 TL/MW esas alınmak suretiyle hesap yapılır.

18-10/30/mar-barisi-hesaplama.jpg

İMAR BARIŞI ÖDEME BEDELİ NASIL BELİRLENECEK?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca belirlenen yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 oranında bedel alınacak. Kayıt bedeli başvuru sahibi tarafından genel bütçeye kaydedilerek kentsel dönüşüm için kullanılmak üzere merkez muhasebe birimi hesabına yatırılacak.

İMAR BARIŞINDAN HANGİ YAPILAR FAYDALANACAK?

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapılar imar barışı kapsamındadır. Sadece Boğaziçi Sahil Şeridi ve öngörüm bölgesi ile İstanbul Tarihi Yarımada'nın Sultanahmet ve Süleymaniye çevresi ve Gelibolu Tarihi Alan'da belirlenen yerler bu kapsam dışındadır. Ayrıca başkasına ait taşınmazlar üzerinde yapılan yapılar ile hazineye ait olup sosyal donatı için tahsisli arazi üzerindeki yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenemez.

İmar Barışı hakkındaki son dakika haberlerini yazımızdan takip edebilir 'İmar Barışı hesaplama nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz.  İmar Barışı hesaplama ekranı, ödeme şekli  ve İmar Barışı hakkında merak edilen tüm detayları başvurmayı düşünen vatandaşlar için derledik. Bu güne kadar İmar Barışı için 10 milyondan fazla insan başvuruda bulundu. 15 Haziran 2019 tarihine kadar İmar Affı uzatıldı. Yasal olmayan yapılarına yasal statüsü almaya çalışan vatandaşlar için İmar Barışı hesaplama nasıl yapılır? sorusunun yanıtını araştırdık. Hesaplama ekranı ve ödemelerin nasıl yapılacağının detayları...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN