İngiltere'de 'IŞİD' alarmı: 10 bin asker sokağa iniyor

İngiltere'de 'IŞİD' alarmı: 10 bin asker sokağa iniyor

İngiltere Başbakanı David Cameron, Paris saldırı benzeri terör eylemlerinin İngiltere'de gerçekleşmesi ihtimaline karşı güvenlik önlemi olarak 10 bin askerin sokaklarda görevlendirileceğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin Paris saldırıları sonrası izleyeceği yeni güvenlik politikası hakkında bilgiler verdi.

Cameron, 10 bin askerin güvenliği sağlamak amacıyla sokaklarda görevlendirileceğini açıklarken, güvenlik harcamalarının da ciddi oranda artacağını belirtti.

Kolluk güçlerine "gerekli görüldüğünde" silah kullanılması talimatını veren Cameron, sokaklarda güvenliği ordu ve polis güçlerinin birlikte sağlayacağını kaydetti.

Askeri harcamalar artacak

Öte yandan İngiliz hükümeti, Ulusal Güvenlik Stratejisi ile Stratejik Savunma ve Güvenlik Değerlendirmesi programları çerçevesinde önümüzdeki beş yıl için yapılacak güvenlik harcamalarının ayrıntıları üzerinde çalışmaya başladı. Hükümetin, beş yıllık kemer sıkma döneminden sonra ulusal gelirin yüzde 2'sini askeri harcamalara ayırarak NATO hedefini yakalamayı amaçladığı belirtildi.

İngiliz ordusunun, terörle mücadele kapsamında savaş uçakları, savaş gemileri ve zırhlı araçların yanısıra bin 900 casus istihdam etme hazırlığında olduğu ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN