İranlı General Kasım Süleymani Suriye'de görüntülendi

İranlı General Kasım Süleymani Suriye'de görüntülendi

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin, Suriye'nin Halep kentinde cephede askerlere komuta ederken çekilmiş görüntüleri yayınlandı.

[Karar]

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlar birimi Kudüs Gücü'nün komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin Suriye'deki görüntüleri ortaya çıktı. Halep'te çekildiği belirtilen ve sosyal medya üzerinden yayınlanan videoda Süleymani, bir siperin arkasında görülüyor. Videoda siyah kıyafetle görülen kişinin süleymani olduğu ifade ediliyor.

Süleymani'nin, Kasım ayında Halep'te muhaliflerle çıkan çatışmada ağır yaralandığı ve öldüğü şeklinde haberler çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise İranlı generalin Rusya'nın başkenti Moskova'yı ziyaret ederek Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü iddia edilmişti.

Muhalifler: Süleymani öldü

Öte yandan Halep'teki muhalif gruplar, videoda görülen kişinin Kasım Süleymani olmadığını, İran'ın generalin ölümünü gizlemek için bu videoyu ortaya attığını ileri sürdü.

İran dini lideri Ayetullah Hamaney'e yakınlığıyla bilinen Süleymani, İran ordusunun en etkili isimlerinden biri olarak gösteriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN