Öldü denilen İranlı general Moskova'da ortaya çıktı

Öldü denilen İranlı general Moskova'da ortaya çıktı

Geçtiğimiz haftalarda Suriye'de öldüğü şeklinde iddialar ortaya atılan İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den önce Moskovaya'ya giderek Vladimir Putin ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

[Karar]

Geçtiğimiz haftalarda hakkında Suriye'deki çatışmalarda ağır yaralandığı ve öldüğü şeklinde iddialar çıkan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin, geçtiğimiz haftasonu Rusya'nın başkenti Moskova'ya gizli bir ziyaret gerçekleştirerek Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldiği öne sürüldü.

Ziyaret üç gün sürdü

Reuters'in İran merkezli Fars Haber Ajansı'ndan aktardığına göre üç gün süren ziyarette yapılan görüşmeler boyunca Süleymani ve Putin ve üst düzey Rus askeri yetkililer, Suriye, Irak, Yemen ve Lübnan'daki gelişmeleri ele aldı.

Fars Haber Ajansı'na konuşan bir kaynak, Süleymani'nin ziyaretinin İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in geçtiğimiz ay Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

İran'ın Suriye'deki bir numaralı ismi

General Kasım Süleymani'nin, Suriye'de bulunan İran güçlerini komuta ettiği belirtiliyor.

Süleymani komutasındaki birliklerin, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağından paraşütle atlayan pilotu kurtardığı iddia edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN