İrem Karamete: Olimpiyat hayali ile yaşadım

İrem Karamete: Olimpiyat hayali ile yaşadım

Rio Olimpiyatları’na dereceyle gitmeyi başararak Türk eskrim tarihine geçen İrem Karamete, KARAR’a konuştu. Annesi de milli eskrimci olan Karamate, sponsor ihtiyacı olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Bu başarıyı bekliyordum. Sabah-akşam olimpiyat hayali ile yaşadım.”

[Karar]

CELAL DEMİRBİLEK

Türk eskrim tarihinde 93 yıllık bir rekor kırdı İrem Karamete... Ülkemiz olimpiyatlara en son 32 yıl önce “davet” yolu ile 1984’de gitmişti. O yıldan bu yıla olimpiyata hiç sporcu gönderemeyen Türk eskriminde bir ilki başaran Karamete, ülkemizi Rio’da gururla temsil edecek. Başarılı sporcu, bu başarı ve kariyeriyle ilgili KARAR’a konuştu. Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Olimpiyat Oyunları Eleme Müsabakaları’nda Bayanlar Flöre dalında Prag’da tarih yazan İrem, açıklamalarıyla ne kadar iddialı olduğunu da gösterdi.

16-05/21/22krr17irem.jpg

BAŞARISI AİLEDEN

İrem bu başarısının altındaki gerçeği şöyle açıkladı: “Öyle bir aileyiz ki, bütün fertlerimiz eskrimci. Annem 17 yaşında olimpiyatlara gitti. Endüstri mühendisi olan babam, Almanya’da antrenörlük eğitimi aldı ve annemin antrenörlüğünü yaptı. Ablam eskrim milli sporcusu.. Ailenin, küçüğü ben İrem 10 yaşımda eskrime başladım, 13 yılda bugüne geldim.”

16-05/21/22krr17irencelal.jpg

İrem, muhabirimiz Celal Demirbilek’e olimpiyat yolculuğu hakkında özel açıklamalar yaptı / FOTO: KARAR

HEDEFİM OLİMPİYATTI

“1.5 yıldır tek hedefim bu olimpiyatlara katılmaktı. Rio’da elimden gelenin en iyisini yapacağım. 34 kişiyiz. Ben şu anda 27’nci sıradayım. Son üç maçımda ne kadar çok puan toplarsam ayarımdaki rakiplerle karşılaşacağım. Şu anda 27’nci sıramın rakibi bir dünya 5’incisi.”

16-05/21/22krr17irem1.jpg

SPONSOR BEKLİYOR

“Bu başarının gelmesinde en önemli destek önce ailem idi. Annem-babam olmasalardı imkansızın ötesi olurdu. İkincisi antrenörüm Damir’in katkıları. Psikoloğum Didem Ege, ve Çekmeköy’deki okulum (Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf) destek oldu. Okulum spora çok önem veriyor. Tek bir isteğim, sponsor ihtiyacım var.”

ARTIK SAKİNİM

“Eskiden çok heyecanlıydım. Heyecanlandığımda kasılırdım. Bu da hareketlerimi yapmama engel olurdu. Uzun bir süre Spor Psikoloğu Didem Ege ile çalışıyorum daha kontrollü ve sakin olmayı öğrendim. Bu da bana çok yararlı oldu. Artık sabredebiliyorum. Gerideyken paniğe girmemeyi, enerjimi kontrol etmeyi öğrendim.”

16-05/21/22krr17iremm.jpg

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

“Bu başarıyı bekliyordum. Sabah-akşam Olimpiyat hayali ile yaşadım. Kulübüm İstanbul Marmara Eskrim’de. 9 yıldır Rus antrenörüm Damir Sayfutdinov ile günde 5 saat, 2.5 saatlik çift antrenman yaptım. Bu başarı benim için tesadüf olmadı. Ben ve antrenörüm bekliyorduk.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN