Schürmann: Sultanlara abla lazım

Schürmann: Sultanlara abla lazım

Kariyerini Liechtenstein’da sürdüren CEV Asbaşkanı Banu Can Schürmann, Grand Prix’te başarısız sonuçlar alan Kadın Voleybol Milli Takımı’nda ‘ışık göremediğini’ söyledi ve ekledi: Bu takıma abla lazım.

[Karar]

CELAL DEMİRBİLEK

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nda (CEV) Liechtenstein adına Asbaşkan Banu Can Schürmann, Ankara’da düzenlenen Kadınlar Voleybol Dünya Grand Prix’te görev aldı. Liechtenstein’lı uluslararası hakem Philippe Schürmann ile evli olan Banu Can Schürmann, KARAR Gazetesi’ne verdiği özel röportajda başarısız sonuçlar alan Milli Takım’ı değerlendirdi.

16-06/26/celal40.jpg

Avrupa Voleybol Konfederasyonu Asbaşkanı Banu Can Schürmann / FOTO: KARAR

Schürmann “Grand Prix’teki Milli Takım çok genç ve çekirdek bir kadro. Gözde, Neslihan, Eda ve Naz gibi oyuncular sakatlıklar ya da özel nedenlerden kadroda yoklar. Bu tür turnuvalarda başarılı olmak için en azından bir iki tane ‘abla’nın olması gerekiyordu bence. Gençlerde içten bir istek göremedim. Bu şansı iyi değerlendiremediler. Onlara güvenip forma teslim edilmiş ama ben ışık, savaşma azmi göremedim. Ayrıca olimpiyat elemelerinin Türkiye’ye alınması da çok önemliydi. Ancak beklenen başarı gösterilemedi” dedi.

16-06/26/celal41.jpg

Banu Can Schürmann, KARAR muhabiri Celal Demirbilek'in sorularını cevaplandırdı / FOTO: KARAR

ALTYAPIDA SORUN VAR

Türk voleybolunda alt yapı sorunu olduğunu belirten Schürmann “Yeterli oyuncu çıkmıyor. Çıkanlarda da kendilerine güven eksikliği var. Yeni antrenör olmuş gençleri alt yapılarda ucuz ücretlerle görevlendiriyoruz. Oralarda da kayıplar oluyor. Potansiyel olacak oyuncuları kaybediyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN