Çok faul yaptı kendini boks ringinde buldu!

Çok faul yaptı kendini boks ringinde buldu!

Türkiye’nin ilk profesyonel kadın kick boksçusu Sabriye Şengül esasen bir hentbolcu... Rakiplerine çok faul yapınca antrenörü “Sen git boks yap” deyince, üstüne rüyasında boks yaptığını görünce alan değiştirmiş. O şimdi bir dünya şampiyonu.

[Karar]

CELAL DEMİRBİLEK

Spora hentbol ile başladı. Bu sporun tüm özelliklerini taşıyordu. Mücadeleci, yerine göre sert bir kişiliğe sahip bir sporcuydu, Sabriye Şengül… Lakin çok faul yapıyordu. Bir hentbol maçından sonra antrenörü Sabriye’nin yaptığı faullerine fazla dayanamayınca bu genç kızın spor yaşantısını değiştirdi. Kendisinden dinliyoruz:

“Antrenörüm beni kenara alıp ‘Sen bu işi bırak, boks yap!’ dedi. Ben de o gece rüyamda boks yaptığımı gördüm. Sabah uyandığımda içimde bir ses ‘Hadi boksa başla’ dedi. 2006 yılında boksa başlamaya karar verdim.  Türkiye Şampiyonası’nda ilk üç maçı nakavtla aldım; Türkiye şampiyonu oldum. Sonra milli takıma şeçildim. Uluslararası başarılar elde ettim.”

Sadece yumrukların konuştuğu boks yeterli gelmemişti Sabriye’ye... “Tekmelerin de konuştuğu kick boks ilgimi çekiyordu” diyen genç sporcu organizatörlerden de teklif gelince profesonel kick boksa başladı. Son olarak 23 Nisan’da WKU dünya şampiyonluğunu kazanan Şengül “Bir kadın sporcu olarak kick boksta ülkeme dünya şampiyonluğu unvanını getirmem benim için çok muhteşem bir duygu. Bir çok kadın beni kendilerine örnek aldıklarını, kick boksa beni tanıdıktan sonra ilgi duyup bu spora başladıklarını, aldığım başarılarla gurur duyduklarını söylüyorlar” dedi.

16-06/28/sabriye-sengul-2.jpg

HEDEF BİRİNCİLİK

“Kickboks dünyada büyük bir sektör” diyen başarılı sporcu “Hedefim Türkiye’nin 1 numaralı kadın sporcusu olmak. Bunu başarabilecek kaliteye ve potansiyele sahibim” ifadelerini kullandı.

SABRİYE ARTIK ÜSKÜDARLI

Sabriye Şengül’e, Üsküdar Belediyesi kucak açtı. Dünya şampiyonu sporcu, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Üsküdar Belediyespor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya’nın sponsorluğunda Türkiye’yi temsil edecek. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sabriye Şengül’den ülkemiz adına büyük başarılar bekliyoruz” dedi. Sabriye Şengül kendisine destek veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Üsküdar Belediyespor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya’ya teşekkür ederken, “Başarılı olup ülkemi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceğim” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN