Irma kasırgası ABD'ye 125 milyar dolara mal oldu

Irma kasırgası ABD'ye  125 milyar dolara mal oldu

ABD'nin Florida eyaletini vuran Irma kasırgası büyük maddi zarara yol açtı. Kasırganın ülkeye uğrattığı zarar 125 milyar dolar olarak belirlendi.

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, ABD'nin CNBC kanalına verdiği röportajda, geçen ay Teksas eyaletini olumsuz etkileyen Harvey kasırgasını ve son günlerde Florida eyaletini etkisi altına alan Irma'nın ekonomik sonuçlarını değerlendirdi.

17-09/09/kasirga1.jpg

"EKONOMİK OLARAK UZUN DÖNEM ETKİSİ OLACAK"

Kasırgaların ilk etapta insani ve ekonomik açıdan zarar verici olduğunu vurgulayan Dudley, "İlk etkiler çok geçici olacaktır. Bu afetlerin uzun dönem etkileri, ne yazık ki ekonomik faaliyeti artırmasıdır. Fırtınaların zarar verdiği her şeyi yeniden inşa etmeniz gerekir." ifadelerini kullandı.

17-09/09/kasirga2.jpg

TOPLAM ZARAR 125 MİLYAR DOLAR

Karayipler'i vuran Irma kasırgasının Florida'ya ulaşmasıyla bu eyalette oluşacak toplam zararın 125 milyar doları bulacağını belirten uzmanlar, geçen ay Teksas'da etkili olan Harvey kasırgasının da yaklaşık 180 milyar dolar zarara yol açtığını ifade ediyor.

17-09/09/kasirga3.jpg

17-09/09/kasirga5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN