IŞİD Başika'ya saldırdı: 1 ölü

IŞİD Başika'ya saldırdı: 1 ölü

IŞİD'in Musul yakınlarındaki Başika kasabasında Türk askeri tarafından eğitilen Haşdi Vatani adlı Sünni milis güçlerine düzenlediği havan toplu saldırıda bir milis öldü.

IŞİD, Musul yakınlarındaki Başika kasabasına haftalar sonra ikinci bir saldırı daha düzenledi. Başika'da Türk askeri tarafından eğitilen Haşdi Vatani milislerinin bulunduğu kampa düzenlenen havan toplu saldırıda bir milis öldü, biri ise yaralandı.

Haşdi Vatani komutanlarından Albay Hasan Emin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "DAİŞ, Haşdi Vatani eğitim üssüne yakın bölgeye havan toplarıyla saldırdı. Bir Haşdi Vatani askeri hayatını kaybetti, bir diğeri ise yaralandı" dedi. 

Anında karşılık verildi

Emin, saldırıya ağır toplarla karşılık verildiğini aktararak, "IŞİD'in mevzilerine ve konuşlandıkları bölgelere top atışı yapıldı ancak kaç militanın öldürüldüğüne dair elimizde net bilgi yok" şeklinde konuştu. 

IŞİD 16 Aralık tarihinde Peşmerge güçleri tarafından korunan Başika eğitim üssüne 3 saat boyunca hava saldırısı düzenlemiş, olayda 3 Haşdi Vatani askeri hayatını kaybetmiş, 3'ü yaralanmıştı. 

MUSUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN