IŞİD, Iraklı kaymakamın kardeşi ve yeğenini infaz etti

IŞİD, Iraklı kaymakamın kardeşi ve yeğenini infaz etti

IŞİD, Irak ordusu ve Haşdi Şabi milislerinin düzenlediği operasyonlara misilleme olarak, Kerkük'ün Havice ilçesinin kaymakamının rehin tuttuğu kardeşiniz ve yeğenini infaz etti.

IŞİD'in, Kerkük ilçesi Havice Kaymakamı Sehban el-Cuburi'nin kardeşi ve yeğenini infaz ettiği bildirildi.

Kaymakam Cuburi, Irak ordu birlikleriyle Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçlerinin Kerkük'ün güneyi ve batısında terör örgütü IŞİD'e yönelik başlattığı operasyonlar nedeniyle kardeşi ve yeğeninin öldürüldüğünü söyledi.

Operasyona misilleme olarak infaz ettiler

Kerkük'ün Havice ile Salahaddin'in Fethe ilçelerini IŞİD'ten temizlemek için başlatılan operasyonu kendisinin de komuta ettiğini, örgütün buna misilleme olarak infazları gerçekleştirdiğini belirten Cuburi, "Havice operasyonunda yer aldığım için örgüt, Şavvuk köyünde kalan kardeşim Hasan el-Cuburi ve yeğenimi kaçırarak infaz etti. IŞİD, Havice'de 6 genci daha kaçırarak infaz etti" şeklinde konuştu.

Uçaklar Kerkük'ü bombalıyor

Cuburi, operasyonun devam ettiğini ve koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının Kerkük'ün 65 kilometre güneyindeki Reşad nahiyesinde IŞİD hedeflerini bombalamaya devam ettiğini kaydetti.

Kerkük İl Meclisi Arap Grubu Başkanı Muhammet Halik de Havice operasyonunda Irak ordusu ile Haşdi Şabi güçlerinin ilerleme kaydettiğini ifade ederek, "Operasyon IŞİD'i çok korkuttu. Havice ilçesinden aldığım bilgilere göre IŞİD militanları yerlerini terk etmeye başladı. Şu ana kadar 4 örgüt militanı öldürüldü ve 7'si de yaralandı" bilgisini paylaştı.

KERKÜK/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN