"IŞİD, kimyasal silahlarını kendi üretiyor"

"IŞİD, kimyasal silahlarını kendi üretiyor"

ABD'li bir yetkili, IŞİD'in kimyasal silah üretmek için özel bir birim kurduğunu öne sürdü.

Bugüne kadar pek çok kez kimyasal silah kullandığı yönünde haberler çıkan IŞİD'in, kullandığı kimyasalları kendi ürettiği öne sürüldü. BBC'ye konuşan ABD'l bir yetkili, IŞİD'in kullandığı kimyasal silahları nasıl edindiği ile ilgili istihbarat çalışmalarının sonucunda üç ihtimal olduğunu, bunların için en muhtemel olanın, örgütün kimyasal silahlarını kendi üretmesi olduğunu söyledi.

Havan topunu kimyasal silah haline getiriyorlar

IŞİD'in en yaygın kullandığı kimyasal silahın hardal gazı olduğunu söyleyen yekili, örgüt militanlarının toz halindeki hardalı top ve havan mermilerinin içine yerleştirdiğini, bu mermiler patladığı zaman hardalın etkisini gösterdiğini ifade etti.

"IŞİD'in kimyasal silah stoğu bulması olası görünmüyor"

Yetkili, diğer senaryolar olan IŞİD'in Irak ve Suriye'de kimyasal silah stoğu bulmasının ise pek mümkün olmadığını söyledi. ABD, Irak'ı işgal altında tuttuğu yıllar boyunca ülkede kimyasal silah bulamamış, Suriye rejimi ise kimyasal silahlarını Birleşmiş Milletler'e teslim etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN