IŞİD'den Musul'da Peşmerge'ye baskın

IŞİD'den Musul'da Peşmerge'ye baskın

IŞİD sabah saatlerinde Musul'un Batı Dicle bölgesinde Peşmerge güçlerine yönelik bombalı araçlar ile baskın düzenledi. Saldırı ve sonrasında çıkan çatışmalarda iki taraftan çok sayıda kişi öldü.

IŞİD, Musul'un Batı Dicle bölgesinde Peşmerge güçlerine bombalı araç, havan topu ve “dokça” tabi edilen uçaksavarlar ile saldırı düzenledi.

Rudaw'ın haberine göre Peşmerge güçlerinden yapılan açıklamada, saldırının sabah 07:00 sıralarında gerçekleştiği bildirildi. Saldırıda Peşmerge'ye ait bir karargaha girmeye çalışan bombalı aracın imha edildiği belirtildi.

Rudaw'a konuyla ilgili açıklamada bulunan Peşmerge komutanı Tahir Nuri, “IŞİD saldırısı püskürtüldü. Saldırı sonucu çok sayıda IŞİD mensubu etkisiz hale geldi" dedi. Ayrıca saldırıda bir Peşmerge'nin de öldüğü kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN