ABD IŞİD’e karşı Peşmerge ve Irak ordusuna özel birlik yolluyor

ABD IŞİD’e karşı Peşmerge ve Irak ordusuna özel birlik yolluyor

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD’nin IŞİD’le savaşan Irak ordusuna ve Peşmerge’ye destek için Irak’a özel birlikler göndereceklerini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter Irak ordusuna ve Peşmerge'ye IŞİD'le mücadelesinde destek için  özel birlikler göndereceklerini söyledi.

"IŞİD’le resmi olarak savaştayız"

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde konuşan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, “IŞİD’le resmi olarak savaştayız. Dünyanın bildiği en iyi savaş gücünü kullanıyoruz. On binlerce ABD askeri Ortadoğu bölgesinde görev yapıyor ve yeni askerler de yolda” dedi.

"Türkiye'nin sınırında güvenliği artırması gerek"

Carter, Irak’a gönderilecek özel birliklerin ‘IŞİD’e yönelik operasyonlara katılacağını, IŞİD liderlerini yakalayacağını ve istihbarat toplayacağını’ söyledi. ABD'li bakan ayrıca Türkiye'nin Suriye sınırında güvenliği artırması gerektiğini söyledi.

"Danışmanlık hizmeti"

ABD, daha önce IŞİD’e karşı savaşan Kürt güçlere ‘danışmanlık hizmeti’ vermek için Irak ve Suriye’de ABD Özel Kuvvetleri’ni konuşlandırma kararı aldığını açıklamıştı.

Irak’ta halen yaklaşık 3.400 ABD askeri bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN