Iraklı milisler: ABD'ye karşı savaşırız

Iraklı milisler: ABD'ye karşı savaşırız

Iraklı Şii milis gücü Ketaib Hizbullah, ABD'nin Irak'a özel kuvvetlerini yollama kararının ardından ülkeye gelecek ABD askerleriyle savaşacaklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanı'nın Irak'a özel birlikler gönderileceği açıklamasına Irak'tan tepki geldi.

Irak'taki en önemli halk milis gücü Ketaib Hizbullah'ın sözcülerinden Cafer Hüseyni, "Irak'a konuşlandırılacak her Amerikan askerini takip edip savaşırız" dedi. Hüseyni, Amerikan askerlerinin öncelikli hedeflerinden biri olacağını söylerken, onlarla daha önce de savaştıklarına dikkat çekti.

Diğer milis kuvvetleri Asaib el-Hak ve Bedr de benzer açıklamalar yaptı.

İbadi: ABD'ye ihtiyacımız yok

Başbakan Haydar İbadi de, Irak'ta IŞİD'le savaş için yabancı askerlere ihtiyaç duymadıklarını ifade etti.

ABD, IŞİD'le mücadele kapsamında Irak ordusuna ve Peşmerge güçlerine destek için özel kuvvetlerini yollayacağını açıklamıştı. Buna karşın Peşmerge güçleri, İngiliz Guardian gazetesine verdikleri mülakatta ABD askerlerinin zaten aylardır kendileriyle birlikte savaştığını bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN