IŞİD’in ‘beyin takımı’na nokta atışı

IŞİD’in ‘beyin takımı’na nokta atışı

Terör örgütü IŞİD’i kıskaca alan Türkiye, son bir ayda kritik operasyonlar yaptı. Hava Kuvvetleri örgütün emirlerinden ikisini öldürdü. IŞİD’in Sakarya’daki hücresi de çökertildi.

Terör örgütü IŞİD, aralık ayında hem Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında hem de yurt içinde düzenlenen operasyonlarla ağır darbe aldı. El-Bab bölgesinde havadan ve karadan yürütülen operasyonlarda, örgütün beyin takımını oluşturan Ebu Ensari ve Ebu Hüseyin Tunusi gibi sözde emir ve üst düzey yöneticileri öldürüldü.

24 Ağustos’tan bu yana bin 320 teröristin etkisiz hale getirildiği Fırat Kalkanı’nda El Bab’da örgütün sözde emirlerinden Ebu Ensari etkisiz hale getirildi. 30 Aralık’ta üst düzey teröristlerin de aralarında bulunduğu 26 IŞİD militanı öldürüldü, 29 Aralık’ta ise sözde emirlerden Ebu Hüseyin Tunusi hava harekatında öldürüldü. IŞİD’in bölgedeki silah fabrikası gibi kullandığı kritik hedefler de imha edildi. Yurt içinde de örgütle mücadale kapsamında 260 kişi gözaltına alındı, 60’ı tutuklandı. Operasyonlarda TNT ile çok sayıda çeşitli patlayıcı madde ele geçirildi.

IŞİD’e yönelik yurt içindeki operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda örgüte ait çok sayıda dokümanla silah ve mühimmat ele geçirildi. IŞİD’in Şanlıurfa kent merkezinde bombalı saldırı ve iki Özgür Suriye Ordusu mensubuna yönelik suikast planı polisin çalışması sonucu önlendi. Örgütün Sakarya’daki 7 kişilik ‘uyuyan hücresi’ de bu dönemde çökertildi. Öte yandan Fırat Kalkanı Harekatı’nın 133. gününde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapan TSK, IŞİD’in 154 hedefinin havadan ve karadan vurulduğunu duyurdu. Operasyonlarda 18 terörist öldürüldü. Rus jetleri de El Bab’ın güney batısındaki  4 IŞİD hedefini imah etti. -AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN