İŞKUR Almanya işçi alımı başvurusu

İŞKUR Almanya işçi alımı başvurusu

İŞKUR Almanya işçi alımı başvurusu haberleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. 2019 Almanya işçi alımı başvuruları hakkındaki son dakika açıklamalarını haberimizde derledik. Almanya'da Bakanlar Kurulu, yabancı işçi alımını öngören tasarıyı onayladı. Bu açıklamalardan sonra ise işçi alımı ile ilgili araştırmalar hızlandı. İşte İŞKUR Almanya işçi alımı başvurusu ile ilgili detaylar

İŞKUR Almanya işçi alımı başvurusu ile ilgili son gelişmeler haberimizde. 2019 Almanya işçi alımı başvuruları Almanya'nın AB dışından yabancı işçi alma tasarısını onaylaması ile birlikte yeniden gündem oldu. Vatandaşlar ise Almanya işççi alımı ile ilgili detayları merak ediyorlar. İŞKUR 'un Almanya işçi alımı ile ilgili yaptığı açıklama ve Almanya'ya işçi alımı ile ilgili detaylar...

 İŞKUR ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI

Almanya'da Bakanlar Kurulu,işçi alımını öngören tasarıyı onayladı. İŞKUR Almanya işçi alımı başvurusu ile ilgili ayrıntıları başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar için derledik.  İşte Almanya işçi alımı ile ilgili haberler...

OBM insan kaynakları şirketi geçtiğimiz haftalarda Almanya işçi alımı ile ilgili açıklama yapmıştı. Almanya'da Bakanlar Kurulu, AB dışından dönemselden yetenekli işçiye kadar işçi alımını öngören tasarıyı onayladı. OBM insan kaynakları şirketi  Almanya'ya ilk etapta 10 bin işçi götüreceklerini ama en az 85 bin hemşireye ihtiyaç olduğunu hemşirelerin ise peyder pey götürüleceğini açıklamıştı. 

Belirli periyodlarda vize, şu anki şartlarda üniversite diploması istenirken, daha profesyonel konumlar için ise Almanca bilgisi şartı aranıyor. 

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmeier ve Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil (fotoğrafta),Federal Basın Merkezi'nde ortak basın açıklaması düzenleyerek, nitelikli iş gücünün ülkeye gelmesini teşvik edecek yasa tasarısı basın mensuplarına tanıttı.

18-12/21/2019-almanya-isci-alimi-basvuru.jpg

İŞKUR ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU AÇIKLAMASI

Basın organlarında İŞKUR üzerinden alım yapacağı yönünde açıklamaları bulunan şirketin bu yönde bir çalışmasının olmadığını açıklayan İŞKUR, yurtdışında işçi çalıştırmak konusunda gerekli prosedürlerin karşılanıp, başvuruların yapılması gerektiğine değinmiş ve şirketin henüz böyle bir girişiminin bulunmadığını vurgulamıştı.

2019 ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Almanya’da 15 farklı havalimanında faaliyet gösteren şirketin yöneticisi Osman Taş, Türkiye’de İŞKUR ile anlaşmaları olduğunu ve Almanya’ya özellikle sağlık, lojistik ve havalimanı yer hizmetleri sektöründe işçi götürmeyi planladıklarını söyledi. Taş, “Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya işçi götüreceğiz. Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Ancak kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz. Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçi de götüreceğiz. Bizler bu talepler doğrultusunda buradan işçi götüreceğiz. Ama özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz. Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” şeklinde konuştu.

18-12/21/2019-almanya-isci-alimi-basvurulari.jpg

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK? YAŞ SINIRI KAÇ?

20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor.

İŞKUR ÜZERİNDEN ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU

İŞKUR üzerinden yayımlanan çok sayıda memur personel alım ilanına çok yakında yeni bir ilan daha eklenecek. Bu ilanda Almanya' ya vasıflı ve vasıfsız olmak üzere toplamda 10 bin personel alımının yapılacağı duyurulacak. Konuya ilişkin detayları aktaracak olursak, OBM Türkiye tarafından yapılan açıklamaları ulaştırmak doğru olacaktır. İlgili açıklamalarda OBM Türkiye Genel Müdürü Osman Taş 10 bin vasıflı ve vasıfsız personel alımı yapılacağını duyurdu

Açıklamasında İŞKUR ile sürekli irtibatta olduklarını aktararak; önemli ifadelere yer verdi. Yaptığı konuşmasında ülkeye ciddi döviz girdisi sağlayacak projenin detaylarını aktardı. Açıklamasında "Türkiye’ye gelme sebeplerimizdeki en büyük neden Türk olmam. Kendi milletimin Almanya’ya gitmesine yardımcı olma amacıyla buraya geldim. Şu anda kaynakçı, hemşire, yer hizmetlerinde vasıfsız eleman ihtiyacımız var. Ankara, İstanbul ve Antalya şubelerimizi açtık.

Yabancı işçi yasası 1961’den bu yana mevcut. 2010’da yeni bir düzenleme yapıldı kölelik gibiydi ama yasa yürürlüğe girmedi. Projeler üzerine konuştuk, araştırmalar yaptık. İki senedir bu konu üzerine konuşuyoruz ve geçen hafta bütün onayları aldık ve şansımıza Almanya da bunun açıklamasını yaptı. Artık 3. Devletlerden vasıflı ve vasıfsız işçi getirebileceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN