İttifak bitti mi? Bahçeli açıklamalarında ittifak için ne dedi?

İttifak bitti mi? Bahçeli açıklamalarında ittifak için ne dedi?

İttifak bitti mi? sorusu Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından sonra gündeme bomba gibi düştü. Peki Bahçeli açıklamalarında ittifak için ne dedi? Bahçeli bu gün yaptığı grup toplantısında kestirip attı: Hiçbir ittifak niyetimiz kalmamıştır. Haberimizde ittifak ve Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının detaylarını bulabilirsiniz.

Yazımızda 'İttifak bitti mi?' sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Peki Bahçeli açıklamalarında ittifak için ne dedi? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu gün partisinin grup toplantısında ittifak ile ilgili açıklama yaptı. AKP’nin karşı çıktığı af teklifiyle ilgili  “Vazgeçmek yok geri dönüş yok” dedi ve yerel seçimlerde hiçbir ittifak niyetlerinin artık kalmadığını söyledi. Bu açıklamalardan sonra vatandaşlar İttifak bitti mi sorusunu sorgulamaya başladı. İşte Bahçeli'nin ittifak açıklaması ve İttifak bitti mi sorusunun cevabı

İTTİFAK BİTTİ Mİ? 

AK Parti ve MHP arasında, bir süredir MHP’nin çıkarmak istediği cezaevi affı nedeniyle görüş ayrılığı yaşanıyordu. Son olarak Erdoğan MHP’nin getirdiği af tasarısına, “50 bin uyuşturucu suçlusunun olduğu bir dönemde af çıkaramayız. Bizler uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız” diyerek karşı çıkmıştı. Bu açıklamadan sonra Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında yaptığı açıklamada af ile ilgili 'Vazgeçmek yok geri dönüş yok' dedi.

18-10/23/bahceli-ittifak.jpg

Bahçeli'nin ittifakı bitirdiği sözleri:

Oyun bozanlık yapmıyoruz, tekere çomak sokmuyoruz, pişmiş aşa su katmıyoruz. Kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız. İttifak, yok sayılması, tez ve önermelerinin görmezden gelinmesiyle ayakta kalmayacaktır. Diğer tarafın üstten bakması, parmak sallamasıyla yaşamayacaktır. Pozisyon hatırlatması, çatladı-.atlıyor ihbarlarıyla, şartların kollanmasıyla varlığını idame ettiremeyecektir. Dürüstlük olmadan eşitler arası ilişki sürmeyecektir. Bazıları sevinç taklaları atabilirler. Tartışmalara son vermenin vakti yoktur. Bu kronik süreci uzatmanın alemi yoktur. Herhangi bir ittifak beklentimiz, arayışımız, niyetimiz artık kalmamıştır.

Biz başkasına benzemeyiz MHP’yiz. İşin tadı kaçtığından zoraki görüşmelerle bir yere varmanın imkanı yoktur. Oyalanmaya, milleti aldatmaya, umutlarla oynamaya lüzum yoktur. Kendi yolumuzu sadece kendimiz çizeceğiz. Yerel seçimlere kendi adaylarımızla, kendi amblemimizle katılıp Türkiye’nin her seçim bölgesinde demokratik mücadelemizi yapacağız.

Bizi buradan gönderecek henüz kundağa düşmemiştir.

Bizim kimsenin kökeni ve mezhebini öne çıkaran bir zihniyete sıcak bakmamız mümkün olmamıştır. Millet kavramı birleştirici ve bütünleştirici bir işlev görmüştür.

İTTİFAKI BİTİREN SÜREÇ

27 Haziran seçimlerinden önce başlayan Cumhur ittifakı Bahçeli'nin bu gün yaptığı açıklamalardan sonra resmen bitti. Peki Cumhur ittifakını bitiren süreçe nasıl gelindi? 

18-10/23/erdogan-af-teklifi.jpg

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün önce Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılış töreninde af teklifi ile ilgili, "Şimdi birileri çıkarmış af, ne affı? Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?" demişti.

'FUZULİ BİR DEMAGOJİDİR'

Bahçeli ise bu sözlere dün Twitter hesabından sert sözlerle yanıt vererek, "Elbette kast edilen Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP’yi yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucuyla, uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır. Uyuşturucuyla en çok mücadele veren, bu uğurda her türlü imkânıyla fedakârlık gösteren ‘birileri’ diye tabir edilen Milliyetçi-Ülkücü Hareket’tir. Şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimizi uyuşturucu temeline indirmek, tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış, fuzuli bir demagojidir" ifadelerini kaydetmişti.

CUMHURBAŞKANI: HAZIRLIKLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Af teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan "Milletin yüreğini yakan kişilerin, adliyelerin bir kapısından girip diğerinden çıkmasına yol açmayacak bir çerçeveyi oturtmamız gerek. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor" dedi.

Hakimlerin, savcıların ve akademisyenlerin sürece katkılarının olacağını ifade eden Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti; Her iş gibi yargının da gerisinde sağlam bir zihni ve kalbi temel almak zorundayız. Adalet arayışı kıyamete kadar sürecek bir arayışın adı. Adalet ile hakikat, ahlak, devlet, toplum, birey, akıl, güç, erdem arasında ilişki kuran yüzlerce özlü söz var. Bir ülke için vicdanları yaralayan kararlara imza atan çarpık bir adalet sisteminin kaybettiği değer kadar ağır bir bedel yoktur. Bu sorunu çözmeden hiçbir hususun üstesinden gelemeyiz.

Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da artırmıştır. Hakim ve savcılarımız tecrübeleriyle, akademisyenlerimiz teorik çalışmalarıyla bu sürece katkı verecektir. Nihai tasarruf Meclisimize aittir. Arkadaşlarıma af tartışmasıyla uğraşmak yerine içeriği mahşeri vicdana uygun çalıma yapmalarını istedim.

18-10/23/mer-celik-af.jpg

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN AF AÇIKLAMASI

Çelik, af konusunda “Herhangi bir mağduriyet söz konusu ise kimsenin kişisel olarak uğradığı bir haksızlığı affetme yetkisine biz sahip değiliz. Bu yaklaşımı gözeterek bir çalışma yapılıyor. Son derece titiz bir çalışma yürütüldüğünü söyleyebilirim” diye konuştu. Ama daha sonra Ömer Çelik "Sayın Cumhurbaşkanımız MHP'ye bir şey söyleyecekse açıksa söylerdi. Bahçeli'nin ifadeleri siyasi nezakete uygun değildir. Cumhurbaşkanımıza saygı kırmızı çizgimizdir. Bu sözler incitici, kırıcı cümlelerdir, tekrarlanmamalı" demişti.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AF YORUMU

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AA Editör Masası'na gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Af tasarısı ile ilgili konuşan Gül "Temel hassasiyetimiz toplumun hassasiyetiyle aynı istikamettedir. Bu konuda kararı verecek olan siyasettir." dedi.

18-10/23/hayati-yazici-af.jpg

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAZICI'DAN AF DEĞERLENDİRMESİ

Af tasarısı ile ilgili hükümet kanadından gelen son değerlendirme AK PartiGenel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından yapıldı. Yazıcı yaptığı açıklamada "AK Parti rasyonel iş yapan bir partidir. Milletin gönlünün razı olmadığı, vicdanen de kabul etmediği hiçbir düzenlemeden yana olmayız. Dolayısıyla, Meclis'e getirilen bu teklifi de bu çerçevede değerlendiriyoruz. Hukuk önemlidir, adalet önemlidir ve elbette ki biz bütün bu süreçleri çok zengin birikimimizi, tecrübelerimizi devreye sokmak suretiyle inşa ediyor, yönlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN