İzban grevi ne zaman bitecek?

İzban grevi ne zaman bitecek?

İzban grevi ne zaman bitecek? sorusu seferlerdeki aksamalar nedeniyle vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İzmir'de yaşayan kişiler 'Banliyö seferler ne zaman başlayacak?' diye şimdiden araştırmaya başladı. İzmir'de İzban ve Demiryol-İş arasındaki görüşmelerden uzlaşma çıkmaması soncunda greve gidilmişti. İzban grevi nedeniyle bazı güzergahlarda seferler yapılamıyor. İzmir'de yaşayan ve grevden etkilenen vatandaşlar İzban grevi ne zaman bitecek? Banliyö seferler ne zaman başlayacak? sorularını sorgulamaya başladı. İşte bu soruların yanıtı...

İzban grevi ne zaman bitecek? Bu gün greve başlanmasından sonra seferlerin yapılamaması nedeniyle madur olan İzmirliler 'Banliyö seferler ne zaman başlayacak?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İzmir'de zam teklifleri kabul edilmediği için grev kararı alan İzmir Banliyö Sistemi AŞ'nin (İZBAN) çalışanları astıkları pankartlarla greve başladı. İşte İzban grevi ne zaman bitecek? Banliyö seferler ne zaman başlayacak? sorularının detaylı cevabı...

İZBAN GREVİ NE ZAMAN BİTECEK? 

İzmir'den gelen son haberlerde İzban işçileri greve gitti.  İzmir'de yaşayan vatandaşların gündeminde İzban grevi yer almaktadır. İZBAN'da gece mesaisinden sonra "Bu iş yerinde grev vardır" yazılı pankart asıldı. Grev dolasıyla çalışanlar iş bıraktı. Bazı güzergahlarda seferler yapılmıyor. Peki İzban grevi ne zaman bitecek? Seferler ne zaman başlayacak?....

Aliağa-Çiğli ile Havalimanı-Selçuk arasında tren seferleri durdu. Çiğli-Havalimanı arasında ise daha az sıklıkta sefer yapılıyor.

İZBAN yetkilileri grev nedeniyle oluşan mağduriyeti azaltabilmek için yoğun saatlerde seferler düzenlendiğini belirtti.

Çiğli-Havalimanı arasında sendika üyesi olmayan grev kapsamı dışındaki makinistlerle 5 set halinde, 24 dakikada bir sefer yapıldığı kaydedildi.

Bu seferlerin de 06.30-11.00 saatleri ile 16.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirileceği, 11.00-16.00 saatlerinde ise seferlerin de yapılmayacağı öğrenildi.

İzban grevi ne zaman biteceği hakkında net bilgi bulunmamaktadır. 

18-12/10/zban-grevi-ne-zaman-bitecek.jpg

İZBAN GREVİ HAKKINDA VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

İZBAN ile metro arasında aktarmanın yapıldığı Halkapınar istasyonunda çalışanlar İZBAN'ın durumunu soran vatandaşlara seferlerin gecikmeli olarak bazı istasyonlar arasında yapıldığına dair vatandaşları bilgilendirdi.

Bazı İzmirliler trenleri kullanmayı tercih ederken bazıları otobüslere yöneldi.

Öte yandan İZBAN'daki grev nedeniyle kentin ana arterlerinde trafik yoğunluğu oluştu.

Demiryol-İş ile TİS kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerde İZBAN yüzde 22'lik zam teklifinde bulunmuş ancak talep sendika tarafından kabul edilmemiş ve 10 Aralık'ta grev kararı alınmıştı.

İZBAN, 136 kilometre uzunluğundaki Aliağa-Selçuk hattında günlük 300 bin civarında yolcu taşıyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN