İZBAN işçileri ne kadar maaş alıyor?

İZBAN işçileri ne kadar maaş alıyor?

İZBAN işçileri ne kadar maaş alıyor? Greve giden işçiler ne kadar zam istiyor? Vatandaşlar bu soruların yanıtını araştırıyor. Toplu iş görüşmelerinde zam talepleri kabul edilmeyen İZBAN işçileri greve çıktı haberinden sonra İzban işçilerinin ne kadar maaş aldığı ve ne kadar zam istedikleri araştırılmaya başlandı. Çiğli ilçesindeki İZBAN Genel Müdürlüğü önünde toplanan işçiler, gece vardiyasında çalışan iş arkadaşlarının mesailerinin bitmesiyle sabah saat 05.00’te, “Bu iş yerinde grev vardır” pankartı astı. işte grevdeki İzban işçileri hakkında merak edilen her şey...

Greve giden İzban işçileri ne kadar zam istiyor? Peki İZBAN işçileri ne kadar maaş alıyor? Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak kuruluşu olan İZBAN ile şirket bürokratları ile Türk İş’e bağlı Demiryol İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine grev başladı. Vatandaşlar da bu gelişmenin arından İZBAN İşçilerinin ne kadar maaş aldıklarını merak ediyor ve internette araştırıyor. İşte İZBAN işçileri ne kadar maaş alıyor? ve Ne kadar zam istiyorlar sorularının yanıtı...

İşçilerin taleplerinin bir kısmının ve istedikleri zam oranının kabul edilmemesi sonucu alınan kararla birlikte makinist, tekniker, teknisyen, istasyon operatörü, gişe çalışanı olarak çalışan 343 işçi de greve çıktı.

Çiğli ilçesindeki İZBAN Genel Müdürlüğü önünde toplanan işçiler, gece vardiyasında çalışan iş arkadaşlarının mesailerinin bitmesiyle sabah saat 05.00’te, “Bu iş yerinde grev vardır” pankartı astı. İZBAN, Halkapınar ve Alsancak duraklarına da aynı pankartlardan astı. Grev süresince seferler, sabah 06.30 ile 09.30 ve akşam 16.00 ile 21.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

18-12/10/zban-iscileri-ne-kadar-zam-istiyor.jpg

İZBAN İŞÇİLERİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR? 

İzmir Banliyö Sistemleri A.Ş. (İZBAN) çalışanları maaşlarına %65 zam istedikleri fakat bu zammı alamadıkları gerekçesiyle grev yapıyorlar. İzmir’deki toplu ulaşım ağı İZBAN’daki toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanamadığı için çalışanlar greve gitti. İZBAN A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, "Yüzde 65 zam isteğiyle masaya oturup bunda ısrarcı olmak, İzmir halkını ve çalışanlarımızı ikinci kez mağdur etmekten öte bir anlam taşımamaktadır" sözleri ifade edildi. 

 

Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz'dan yeni bir açıklama geldi.

Ervüz açıklamasında ise; İZBAN yönetiminin dün akşam kendisini telefon aracılığıyla ilettikleri zam teklifinden sonra sendika üyeleri ile bir araya geldiğini paylaştı.

Ayrıca sendika üyelerine kararlarını sormak adına İzmir Alsancak'da bulunan İstasyonu’nda sendika odasında oylama gerçekleştirdiklerini fiade etti.

Makinist: 3.435 TL

Trafik kontrol merkezi: 3.435 TL

Tekniker: 3.395 TL

Teknisyen: 3.220 TL

İstasyon operatörü: 3.119 TL

Veznedar-Gişeci: 3.065 TL

Ofis personeli: 3.014 TL

18-12/10/zban-iscileri-ne-kadar-maas-aliyor.jpg

GREVE GİDEN İZBAN İŞÇİLERİ NE KADAR ZAM İSTİYOR?

İzmir Banliyö Sistemleri A.Ş. (İZBAN) ise sendikanın yüzde 65 zam istediğini belirtti. Açıklamada "

“Yüzde 65 zam” isteği ile masaya oturup bunda ısrarcı olmak, İzmir halkını ve çalışanlarımızı ikinci kez mağdur etmekten öte bir anlam taşımamaktadır. Ayrıca, hak arayışının yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltarak değil, doğru verilerle yapılması gerektiğine inanıyoruz" denildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Toplu iş sözleşmesi” görüşmeleri, tarafların el sıkışmak üzere masaya oturduğu, karşılıklı teklifleri değerlendirip anlaşma zemini aradığı ortamlardır.

Ancak; iki yıl önceki toplu iş sözleşmesi döneminde kamunun zam oranları ve enflasyonun üzerindeki tekliflerimize rağmen “GREV” yaklaşımıyla İzmir halkını ve çalışanlarımızı mağdur eden Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, ülkemiz gerçeklerine bugün de sırtını dönmektedir.

“Yüzde 65 zam” isteği ile masaya oturup bunda ısrarcı olmak, İzmir halkını ve çalışanlarımızı ikinci kez mağdur etmekten öte bir anlam taşımamaktadır. Ayrıca, hak arayışının yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltarak değil, doğru verilerle yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Buradan hareketle yüzde 22’lik teklifimiz sonucunda oluşan, asgari geçim indirimi dahil, ele geçecek aylık ortalama net tavan ücretleri, değerli İzmir halkının takdirine bırakıyor ve bu rakamlara kişi başına aylık 559 TL de yemek ve yol ekleneceğinin altını çiziyoruz:

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ NE? İZBAN NE ÖNERİYOR? 

Görüşmeler İZBAN’daki makinist, tekniker, teknisyen, istasyon operatörü ve gişe çalışanı olmak üzere toplamda 342 işçiyi yakından ilgilendiriyor.

Şu ana kadarki 63 maddelik taslağın 24 maddesinde uzlaşma sağlanamadı.

Sendikanın yüzde 65’lik zam talebine karşın İZBAN enflasyon oranında zam yapmayı öneriyor.

Sendika ayrıca sürüş ve vardiya tazminatları da talep ediyor ama bu talep de kabul görmüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN