Jamala, 15 Temmuz şehitleri için şarkı yapacak

Jamala, 15 Temmuz şehitleri için şarkı yapacak

2016 Eurovision’da Türkçe nakaratlı ‘1944’ adlı şarkısıyla birinci olan Jamala, Türkiye’deki ilk konserini bugün verecek. Konserine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da davet eden Jamala, 15 Temmuz şehitleri için şarkı yapacağını söyledi.

IŞIL ÇALIŞKAN

Kırım Tatar Sürgünü’nü anlattığı ve nakaratı Türkçe olan ‘1944’ adlı şarkısıyla bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olan Jamala, konser vermek için İstanbul’a geldi. Babası Kırım Tatarı, annesi ise Ermeni kökenli olan Ukraynalı sanatçı, bugünkü konser öncesindeki basın toplantısında duygularını anlattı.

‘TÜRKİYE’DE MUTLUYUM’

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde dinleyicileriyle buluşacak olan sanatçı, yöresel bir kıyafetle basın mensuplarının karşısına çıktı. Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Jamala, Türkiye’nin kendisi için özel anlam ifade ettiğini vurguladı. 1944’te yurtlarından edilen Kırım Tatarları’nın hikayesini anlattığı şarkıyla yarışmada birincilik kazanan Jamala, “15 Temmuz şehitleri için bir şarkı yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna “Şehitlere yönelik mesaj içeren bir şarkı yapabilirim” cevabını verdi. FETÖ’nün darbe girişimi nedeniyle çok üzüldüğünü dile getiren sanatçı “Şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Eurovision sonrası Türkiye’den kendisine gelen destekle çok mutlu olduğunu belirten Jamala, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o akşam beni arayarak tebrik etti. Türkçe sözler içeren şarkımla birincilik kazanmamdan mutluluk duyduğunu söyledi ve Türkiye’ye geldiğinde kendisine haber vermemi istedi” dedi. Jamala, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu akşam Harbiye’deki konserine davet ettiğini söyledi. Basın mensuplarının “Gelecek mi?” sorusuna ise “İnşallah” yanıtını verdi. Jamala, bugünkü konserinde bazı Türkçe şarkılar da seslendireceğini söyledi.

VOLKAN KONAK İLE DÜET YAPACAK

Müziğe ilgisinin çocuk yaşlarda başladığını belirten Jamala, “Müzisyen bir aileden geliyorum ve bu nedenle çocukluğumdan beri müziğin içindeydim” dedi. Şimdiye kadar dört albüm yayınlayan Jamala, yeni projeler üzerinde çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Volkan Konak ile bir düet albüm projesi müjdesini de verdi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN