Jandarma’yı ayağa kaldıran komutan

Jandarma’yı ayağa kaldıran komutan

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilen Org. Yaşar Güler’in 15 Temmuz’dan sonra bir yıl yürüttüğü Jandarma Genel Komutanlığı’nda önemli başarılara imza atması da atamasında etkili oldu.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen Org. Yaşar Güler'in 15 Temmuz'dan sonra bir yıl yürüttüğü Jandarma Genel Komutanlığı'nda önemli başarılara imza atması da atamasında etkili oldu. Güvenlik Politikaları Uzmanı ve Karar yazarı Mete Yarar, bu başarıların Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda devam edeceğini söyledi.

Güler'in darbe girişiminden sonra jandarmada bir yıl gibi kısa bir sürede büyük başarılara imza attığını kaydeden Yarar şunları söyledi:

Yaşar Güler, bugüne kadar özellikle FETÖ ile mücadele konusunda örgütün en önemli hedefe koyduğu ve görevden aldırmak için uğraştığı isimlerden biriydi. Kendisi, FETÖ konusunda en duyarlı komutanlardan olması dışında bir de liderlik faktörleri olan bir komutan. Genelkurmay 2. Başkanlığı süresinde, Özel Kuvvetler Komutanlığı için hem teknolojik hem de büyüme anlamındaki bütün kararların altında Genelkurmay Başkanı ile birlikte imzası var. Jandarma Genel Komutanlığı'na gittiği andan itibaren de bir yıl içerisinde 15 Temmuz sürecini atlatmış olan bir teşkilatı pratik yöntemlerle ayağa kaldırdı. Aynı zamanda Jandarma sorumluluk sahasında olan iç güvenlik harekatının ve Jandarma Özel Harekat taburlarının yaptığı operasyonları fiili anlamda hayata geçiren komutanlardan birisi. Bu, ele geçirilen terörist sayısına bakılınca anlaşılıyor. Özellikle barikatlar döneminde, cesaret ve teknik anlamda bilgi sahibi olan personeli taltif ederek doldurdu. Uzman çavuşlardan astsubaylığa, astsubaylardan da subaylığa ciddi bir oranda geçiş sağladı. Onun döneminde Jandarma Özel Harekat taburu sayısı 92'ye ulaştı. Bu dönüşümler 1 yıl içerisinde gerçekleşti. Bu açıdan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ciddi anlamda katkıları olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN